Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Hitta på sidan

Systemförvaltare med fokus på kravanalys

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett jobb där du fyller en viktig roll i att säkerställa att våra IT-system fungerar väl och på så sätt bidra till en levande och konkurrenskraftig landsbygd?

Vi söker nu flera nya kollegor till IT-förvaltningsenheten. Vi arbetar tillsammans med systemförvaltning både i team och enskilt. Som systemförvaltare fungerar du som en brygga mellan verksamheten och IT. Du har ett stort mått av frihet men också ett stort ansvar kopplat till våra viktigaste IT-system.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med kravanalys och gärna erfarenhet av att arbeta med objektmodeller. På Jordbruksverket betyder kravanalys att samla in kraven från våra verksamhetsexperter och göra om kraven till utvecklingsunderlag till systemutvecklarna. Varje team på enheten har förutom kravanalys ansvar för flera olika arbetsuppgifter som vi hjälps åt med.

Dina huvudarbetsuppgifter är:

• kravanalys och test i nära samarbete med Jordbruksverkets verksamhetsexperter, arkitekter och systemutvecklarteam.
• att tillsammans med dina kollegor strukturera de beställande verksamheternas krav och koordinera genomförandet av systemlösningen
• användarsupport.

Kvalifikationer

Att samarbeta, vara prestigelös och flexibel samt ha en positiv attityd är en självklarhet för dig. Du är självgående och har förmåga att göra egna prioriteringar samtidigt som du har god kommunikationsförmåga och inger förtroende i dialogen med kunder och kollegor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har högskoleutbildning inom IT-området eller jämförbar högskoleutbildning men relevant erfarenhet som kan anses jämförbart är också ett alternativ. Du har erfarenhet av arbete med kravanalys medan agilt arbete enligt lean är meriterande. Eftersom vi använder svenska som arbetsspråk behöver du kunna tala och skriva svenska obehindrat.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Schema
Tillträde: Efter överenskommelse.
Antal platser: 3

Kontaktpersoner

Peter Krause, Enhetschef IT-förvaltningsenheten
Mobil: 0703-50 32 44
Telefon: 036-15 52 85

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Maria Niskanen, SACO
Telefon: 036-15 60 85

Om Jordbruksverket

Vill du arbeta i en modern och händelserik utvecklingsverksamhet där teamarbete i nära dialog med kunden och ett agilt arbetssätt utgör grunden? Är det viktigt för dig att arbeta hos en arbetsgivare som prioriterar medarbetarnas välmående och utveckling och som värdesätter engagemang och kreativitet?

IT-förvaltningsenheten tillhör EU-stödavdelningen, den del av Jordbruksverket som ansvarar för att Sverige hanterar EU-stöden till jordbruket och landsbygden korrekt. Vi betalar årligen ut ca 12,5 miljarder kronor och har det övergripande ansvaret för att göra företagarnas kontakt med Jordbruksverket så enkel som möjligt. Eftersom stora ekonomiska värden hanteras är kraven på kvalitet och säkerhet höga.

Enheten ansvarar bl.a. för kravanalys, test och support av de IT-system som används för att hantera EU-stöden inom jordbruk och landsbygdsutveckling. Våra kunder är länsstyrelser, lantbrukare, andra delar av Jordbruksverket samt handläggare på andra myndigheter. På enheten arbetar 25 personer.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid och möjlighet att jobba mobilt.

I en tid där samhället ställs inför svåra prövningar är vårt uppdrag som statlig myndighet viktigare än någonsin. På Jordbruksverket arbetar vi med många högaktuella och viktiga frågor, bland annat för att vi ska öka vår produktion av svensk mat och därmed också minska vårt beroende av omvärlden. Vi arbetar också för att matproduktionen i Sverige ska vara hållbar med en minskad antibiotikaresistens och ett gott djur- och växtskydd. Vårt arbete bidrar till ett långsiktigt och hållbart jordbruk samt att göra Sverige levande och konkurrenskraftigt.

Hos oss arbetar ca 1 600 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Jönköping och vi har även en stor regional verksamhet. Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-01-05
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-18243/2020

Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>