Publiceringsdatum2 September 2019

Utbetalningshandläggaren Tim: Värde skapas av medarbetare

Tim arbetar som utbetalningshandläggare. Med erfarenhet från bland annat praktik på en alternativ turistbyrå i Palestina och med ett starkt intresse för samhällsviktiga frågor, passar han perfekt på Jordbruksverket. Han är övertygad om att utveckling måste komma underifrån, från gräsrotsnivå – något som gör hans uppdrag som utbetalningshandläggare givet.

Tim är 24 år gammal och har i drygt ett år arbetat på Jordbruksverket. Han studerade i tre år internationellt arbete inriktat mot globala studier, och anställdes därefter som utbetalningshandläggare på EU-stödsavdelningen. När han sökte jobb hade han ingen tydlig bild av vad det faktiskt är Jordbruksverket gör. Men efter att ha sett en jobbannons blev han genast intresserad.

– Jag visste ju varför Jordbruksverket finns till, dock inte så mycket mer … Men jobbannonsen som utbetalningshandläggare på Jordbruksverket lockade mig direkt. I min utbildning ingick mycket humaniora, vilket har stärkt mitt engagemang för samhällsviktiga frågor. Nu arbetar jag med det, vilket känns väldigt bra.

Tim Lager, utbetalningshandläggare på Jordbruksverket.

Tim Lager, utbetalningshandläggare på Jordbruksverket.

Ett viktigt uppdrag

Att arbeta på Jordbruksverket innebär för många att hjälpa och stötta lantbrukare. Tim tycker att det är spännande att få vara en del av olika projekt inom lantbruk, och framför allt att vara med i utvecklingen av landsbygden. När en ansökan är godkänd sätts projekt igång. Efter en tid ska utbetalningar göras och då är det Tim som granskar att allt ser rätt och riktigt ut.

– Jag har absolut ett kundperspektiv. Min uppgift är att se projektet och projektägaren i fråga, och inte bara siffror. Jag bidrar till att föreningar och människor kan genomföra sina projekt. Det känns som att jag gör något viktigt, och det känns väldigt bra.

Kultur skapad av kollegor

Jordbruksverkets arbetsmiljö och kultur skapas och präglas varje dag av medarbetarna. Tim blev positivt överraskad av stämningen på arbetsplatsen som han beskriver som familjär. Han berättar att han alltid är glad när han kommer till jobbet, och att han avslutar arbetsdagen med ett leende på läpparna. Idag är Tim en av de som bidrar till att upprätthålla en god och trevlig miljö för såväl gamla som nya medarbetare.

Senast uppdaterad:

Till toppen