Publiceringsdatum27 Januari 2020

Chef med helhetssyn och strategisk förmåga

Utveckling- och digitaliseringsavdelningen består av ett antal enheter, där Sandra är biträdande avdelningschef.

Sandra Brolin

Sandra Brolin, biträdande avdelningschef

Berätta lite kort om dig själv och vad du arbetar med.

Jag jobbar som biträdande avdelningschef på Utveckling- och Digitaliseringsavdelningen. Jag har hela min karriär jobbat med att driva och leda utveckling i olika roller, bland annat som kravanalytiker, projektledare, teamledare, scrum master och flera år som chef med olika ansvarsområden. Jag tycker om förändringar och att hela tiden göra saker lite bättre. Det märks även utanför jobbet, hemma har jag ofta något renoveringsprojekt på gång. Då får jag skapa, förbättra, vara kreativ och samtidigt jobba praktiskt med kroppen.

Vad lockade dig till Jordbruksverket?

När jag efter många år i Stockholm valde att flytta hem till Jönköping igen hamnade jag av en slump på Jordbruksverket. Jag började som konsult på IT-avdelningen och gillade direkt att frågorna vi jobbar med är så stora, komplexa och viktiga. När möjligheten gavs tog jag chansen att lämna konsultlivet och istället bli anställd för att verkligen kunna vara med och bidra till och påverka verksamheten på flera olika sätt. Vi jobbar med omfattande systemutveckling som på riktigt gör skillnad för Sverige och lantbruket. Det känns bra i magen, jämfört med tidigare ställen jag jobbat på där det bara handlat om att tjäna pengar.

Vad för egenskaper är viktiga och avgörande i din roll?

I min roll är det viktigt med helhetssyn och strategisk förmåga. Det är stora komplexa frågeställningar med många beroenden. Det är många personer i olika roller som arbetar tillsammans för att skapa värde. Gott samarbete, goda relationer och tydlighet i mål och riktning är avgörande för att lyckas.

Hur är det att jobba där?

På Jordbruksverket är det utmanande och utvecklande nästan varje dag. Det är ett högt tempo och snabba puckar. Vi har stort engagemang och delaktighet, öppen dialog och strävar efter att ständigt bli lite bättre. Vi har kommit långt i vårt agila arbetssätt inom systemutveckling och det genomsyrar även många andra processer relaterat till HR och förändringsledning. Öppenhet, delaktighet och transparens är ledord för vår Generaldirektör, och det tycker jag genomsyrar mycket hos oss.

Vad utmärker Jordbruksverket som arbetsgivare?

Jordbruksverket är en stor arbetsgivare och det tycker jag märks framförallt genom att det är så många olika verksamheter i verksamheten. Det finns massor av utvecklingsmöjligheter internt och massa nya spännande saker att lära sig. Det är en trygg arbetsplats med bra ledarskap, tydliga processer och strukturer samt otroligt mycket kunskap hos alla medarbetare. 

Senast uppdaterad:

Till toppen