Publiceringsdatum27 Januari 2020

Erfaren teamledare; coach, fixare och dörrvakt

Som teamledare coachar Håkan utvecklingsteamet och ser till att arbetet hela tiden drivs framåt mot de uppsatta sprintmålen.

Håkan Ström

Håkan Ström, teamledare

Berätta lite kort om dig själv och vad du arbetar med.

Jag heter Håkan Ström och har varit anställd på Jordbruksverket sedan 1997. Just nu jobbar jag som teamledare (scrum master) för ett utvecklingsteam som förvaltar system för växt-, djur- och utveckling och digitaliseringsavdelningen. Som teamledare coachar jag utvecklingsteamet och ser till att arbetet hela tiden drivs framåt mot de uppsatta sprintmålen. Varje sprint ger nya funktioner och förbättringar som kan levereras till kunden. Jag jobbar även som kravanalytiker i teamet. Det är perfekt att kunna kombinera rollerna så att arbetet blir mer varierande.
Jag är i grunden systemvetare och har tidigare jobbat med programmering och kravarbete på Telia och Ericsson. När jag inte jobbar som så umgås jag med min familj, springer i skogen och spelar golf när vädret tillåter.

Vad lockade dig till Jordbruksverket?

Det var så länge sedan så jag minns det knappt men anledningen till att jag började på Jordbruksverket var att de sökte programmerare och jag letade febrilt efter jobb i Jönköping eftersom jag skulle flytta från Stockholm till min kära hustru.

Vad för egenskaper är viktiga och avgörande i din roll?

I rollen som teamledare är det viktigt att vara lyhörd, coach, problemlösare, strukturerad och allt i allo. En kombination av coach, fixare och dörrvakt. Fokus ligger alltid på

att ge teamen bästa möjliga förutsättningar att nå de uppsatta målen för sprinten.

Hur är det att jobba här?

Jag har jobbat på Jordbruksverket i 22 år. Det betyder att jag trivs fantastisk bra. Kulturen är bra, utmanande arbetsuppgifter och trevliga och hjälpsamma arbetskamrater. En bra blandning av unga hungriga och gamla erfarna.

Vad utmärker Jordbruksverket som arbetsgivare?

Det som jag tycker utmärker framförallt mot den privata sektorn är att vi har många semesterdagar och många andra förmåner som friskvård, bra villkor för föräldrar, ersättning för läkarvård och läkemedel. Det finns även möjlighet att prova på många olika roller om man vill utveckla sig inom något nytt område. Jag tycker att Jordbruksverket är en stabil och trygg arbetsgivare.

Senast uppdaterad:

Till toppen