Publiceringsdatum25 September 2024

Alternativa strömedel för nötkreatur och grisar

Välkommen till ett webbinarium om alternativa strömedel med Ann-Sofie Krogh Andreassen, onsdagen den 25 september!

Det ska vara enkelt att skaffa strömedel och bekvämt för djuren att ligga i. Ann-Sofie Krogh Andreassen berättar om det danska projektet ”Enkelt och bekvämt” där de testar alternativa strömedel.

Hackat elefantgräs (Miscanthus giganteus), pellets av havrehalm och kompost av gräs blandat med hackad pil. Det är några av de möjliga strömedel som Innovationscenter for Økologisk Landbrug hittills har testat på gårdar. Danska ekologiska lantbrukare står inför allt större svårigheter när det gäller försörjningen av halm till strö – alternativ behövs. Alternativa lösningar ska vara förnybara och miljömässigt hållbara. Därför fokuserar arbetet även på processerna innan strömaterialet används till djuren i stallet och hur man använder det igen efteråt till exempel som gödsel på fälten, eller för biogasproduktion.

Ann-Sofie Krogh Andreassen, rådgivare vid Innovationscenter for Økologisk Landbrug, arbetar med nötkreatur i ekologisk produktion. Hennes arbete fokuserar för närvarande på att minska parasitinfektioner hos kalvar och ungdjur på bete, hantering av sinkor på bete och alternativa strömedel för ekologisk produktion.

Information och anmälan

Datum: 25 september

Tid: 9-10.00

Plats: Digitalt via Teams

Målgrupp: För rådgivare

Webbinariet är på engelska.

Anmäl dig här senast den 23 september

Senast uppdaterad:

Till toppen