Skicka in slaktredovisning

Alla slakterier inom EU är skyldiga att skicka in slakt­redovisningar till myndigheterna. Skicka in din slaktredovisning genom den här e‑tjänsten senast på måndagen efter varje slaktvecka.

Driftinformation: Just nu finns inga planerade driftstopp.

Du behöver fullmakt

Alla slakterier måste skicka in en fullmakt till Jordbruksverket, där det framgår vem eller vilka som får skicka in slakt­redovisningen via e-tjänsten. Det gör du genom att fylla i blanketten Anmälan – e-tjänsterna för att skicka slaktfil och slaktrapportering och skicka till Jordbruksverket.

Om slakteriet slaktar nötkreatur ska du även skicka in en fullmakt för CDB Internet för slakteri.

Du behöver e‑legitimation för att logga in

För att logga in i tjänsten behöver du en e‑legitimation, till exempel mobilt BankID eller Freja eID. E‑legitimationen är personlig och knuten till ditt personnummer. Kontakta din bank eller Freja för att skaffa e‑legitimation.

Skicka in redovisningen i tid

Skicka in redovisningen senast måndagen efter slaktveckan.

Mer om regler för slakterier

Behandling av personuppgifter

Jordbruksverket behandlar de personuppgifter som du lämnar i anmälan för ändamålen registrera och hantera uppgifter för beslutshantering, uppföljning och tillsyn.

Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är myndighetsutövning. Uppgifterna behandlas elektroniskt. De personuppgifter vi behandlar om dig delas med andra myndigheter för motsvarande ändamål i enlighet med vad som följer av EU-lagstiftning, lag eller förordning.

Jordbruksverket kommer att lagra uppgifterna i enlighet med vad som gäller för myndigheters arkivhantering. Kontakta kundtjänst om du vill ha tillgång till de personuppgifter som vi behandlar om dig.

Senast granskad: 2024-03-26

Till toppen