Enhetschef till Djurvälfärdsenheten

Arbetsuppgifter

Vi söker en enhetschef som vill vara med och bidra till ett gott djurskydd och en stärkt konkurrenskraft i lantbruket och en hållbar utveckling av hantering och hållande av djur.

Som enhetschef innebär ditt uppdrag att operativt och strategiskt leda din enhet med ca 17 medarbetare. I din roll har du ansvar för personal, arbetsmiljö, resultat och budget. Enheten har ett leant arbetssätt, jobbar teambaserat och tar ett gemensamt ansvar för att lösa våra arbetsuppgifter. Vi utvecklar och förbättrar hela tiden våra arbetssätt för att främja en god arbetsmiljö och för att jobba effektivt och rättssäkert.

Djurvälfärdsenheten ansvarar för arbete med djurskydd och djurskyddskontrollfrågor (exklusive försöksdjur). Det innebär hantering av lagstiftning och vägledning kopplat till hållning och användning av djur. Detta involverar även bland annat frågor kring tävling med djur inklusive ban- och tävlingsveterinärfrågor, hästpass, djurtransporter, slakt av djur samt offentlig förevisning. Det innebär att du och dina medarbetare både har komplexa och varierande arbetsuppgifter där det är viktigt att du som chef är ett stöd i prioriteringar utifrån ett helhetsperspektiv. Du har en biträdande enhetschef under dig med särskilt ansvar för ban- och tävlingsveterinärerna. Enheten arbetar i nära samarbete med Jordbruksverkets djurskyddschef som stöttar i strategiska och övergripande frågor. I din roll är du företrädare för din enhet internt och för Jordbruksverket externt, t.ex. i kontakt med näring, andra myndigheter och djurskyddsorganisationer.

Du är en del av djuravdelningens ledningsgrupp tillsammans med avdelningschefen, som leder gruppen bestående av; smittskyddschef, djurskyddschef, CVO (chefsveterinär) och enhetscheferna för de andra sex enheterna på avdelningen. I nära samarbete driver ni avdelningens utveckling framåt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet av ledande befattning med personalansvar i en komplex organisation. I den här rollen består komplexiteten bland annat i att hantera omfattande lagstiftning, inom flera olika förekommande områden, på nationell- och EU-nivå samt många kontaktytor, internt och externt. Du har en relevant akademisk examen för uppdraget och erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet.

Vem du är spelar roll och vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor. Som chef är ditt uppdrag att skapa resultat, driva utveckling och bygga tillit. Det gör du genom förmågan att effektivt leda dina medarbetare och att skapa förtroendefulla relationer med dina medarbetare och samarbetsparter. Verksamheten kräver att du är handlingskraftig och samtidigt fattar beslut med omdöme och helhetsperspektiv. Vi tror på ett ledarskap som kännetecknas av öppenhet, dialog och delaktighet där du med din kommunikation för gruppens arbete framåt. Du har lätt för att skapa engagemang och arbetsglädje samt är en närvarande ledare för dina medarbetare. Du kan läsa mer om vår syn på ledarskap här: https://jordbruksverket.se/om-jordbruksverket/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-jordbruksverket#h-Varavarderingar

Det är meriterande om du också har erfarenhet av:
• myndighetsarbete
• lantbrukssektorn
• djurhållning och djurskyddsfrågor.

Vill du utveckla verksamheten, oss och dig själv, varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Annett Kjellberg, Avdelningschef
  Telefon: 036-15 59 59

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö,
djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-03-06
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-02078/2023

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning. Jordbruksverkets chefer har tidsbegränsade förordnanden med
en tillsvidareanställning som grundanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-22