Sommarjobb som fältbesiktare (Hela Sverige)

Arbetsuppgifter

Varmt välkommen med din ansökan till sommarens roligaste arbete, där vi garanterar mycket motion, frisk luft och en fantastisk tid på den svenska landsbygden!

Arbetet innebär att besöka och kontrollera svenska utsädesodlingar. Fälten bedöms för sortrenhet och sortäkthet, flyghavre, ogräsförekomst, sjukdomar med mera. Detta sker genom att du som besiktare fysiskt går genom odlingarna och för protokoll över dina observationer. Det innebär att du dagligen vistas utomhus i det svenska odlingslandskapet. En normal arbetsdag besiktar du ca 50 hektar, vilket betyder att du dagligen går en sträcka på cirka 2 mil.

Du har mycket kontakt med lantbrukare, främst via telefon. Våra besiktare genomgår en intern utbildning som avslutas med ett kunskapstest. För nya besiktare består utbildningen av både teori och praktik. Arbetet utförs sedan i par, 2 besiktare tillsammans.

Besiktningar sker från Skåne i söder till Dalarna i norr. Du ska vara flexibel då arbetet innebär kortare och/eller längre tjänsteresor till andra delar av landet.

Anställningstiden styrs av vårens ankomst. Merparten av besiktningarna utförs veckan efter midsommar fram till första veckan i augusti. Du som ny fältbesiktigare börjar därför veckan efter midsommar. De första fältbesiktningarna utförs i slutet på maj eller början av juni. Erfarna fältbesiktigare kan därför komma att börja tidigare.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har erfarenhet kopplat till lantbruk eller den gröna sektorn, främst inom växtodling. Det är meriterande om du går eller har slutfört en, som vi bedömer som relevant, eftergymnasial grön utbildning eller har erfarenhet av lantbruk. På grund av arbetsuppgifternas art behöver du ha fysiska förutsättningar där du klarar att dagligen gå en sträcka på upp till cirka 2 mil samt att resa i arbetet, ofta med övernattning.

Du tar dig till fälten med bil, därför är B-körkort ett krav för tjänsten

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du noggrann och mån om att hålla god kvalitet i ditt arbete. Du behåller ditt lugn även när det är mycket att göra och fortsätter arbeta systematiskt och metodiskt för att genomföra din uppgift på ett bra sätt.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi intervjuar löpande.

Anställningsform

  • Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
  • Omfattning: Heltid / deltid
  • Tillträde: Enligt överenskommelse
  • Antal platser: 50

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Utsädesenheten är placerad i Landskrona och vårt uppdrag är att arbeta för att rent och sunt utsäde av hög kvalitet som används i svensk odling. Vår kärnverksamhet är utsädescertifiering. Det är en omfattande kvalitetssäkringsprocess där fältbesiktning är en väldigt viktig del.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2023-03-06
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-23879/2022

När du registrerar din ansökan kommer du få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningarna med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-29