Sommarjobb som fältbesiktare (Hela Sverige)

Arbetsuppgifter

Varmt välkommen med din ansökan till sommarens roligaste arbete, där vi garanterar mycket motion, frisk luft och en fantastiskt lärorik tid på den svenska landsbygden!

Arbetet innebär att besöka och kontrollera svenska utsädesodlingar. Fälten bedöms för sortrenhet och sortäkthet, flyghavre, ogräsförekomst, sjukdomar med mera. Detta sker genom att du som besiktare fysiskt går genom odlingarna och för protokoll över dina observationer. Det innebär att du dagligen vistas utomhus i det svenska odlingslandskapet. En normal arbetsdag besiktar du ca 50 hektar, vilket betyder att du dagligen går en sträcka på cirka 2 mil.

Du har mycket kontakt med lantbrukare, främst via telefon.
Alla våra besiktare genomgår en intern utbildning som avslutas med ett kunskapstest. För nya besiktare består utbildningen av både teori och praktik. Arbetet utförs sedan i par, 2 besiktare tillsammans.

Besiktningar sker från Skåne i söder till Dalarna i norr. Du ska vara flexibel då arbetet innebär både kortare och/eller längre tjänsteresor till andra delar av landet. Eftersom arbetet är förlagt där utsädesodlingarna finns så välkomnar vi sökande från hela landet.

Anställningstiden styrs av vårens ankomst. Merparten av besiktningarna utförs veckan efter midsommar fram till första veckan i augusti. Du som ny fältbesiktare börjar därför veckan efter midsommar. De första fältbesiktningarna utförs i slutet på maj eller början av juni. Erfarna fältbesiktare kan därför komma att börja andra veckan i juni.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har erfarenhet kopplat till lantbruk eller den gröna sektorn, främst inom växtodling, men det är inget krav. Det är meriterande om du går eller har slutfört en, som vi bedömer som relevant, eftergymnasial grön utbildning. På grund av arbetsuppgifternas art behöver du ha fysiska förutsättningar där du klarar att dagligen gå en sträcka på upp till cirka 2 mil samt att resa i arbetet, ofta med övernattning.

Du tar dig till fälten med bil, därför är B-körkort ett krav för tjänsten.
Då tjänsten innefattar kontakt med lantbrukare och arbete i olika typer av datasystem är goda kunskaper i svenska ett krav för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du noggrann och mån om att hålla god kvalitet och struktur i ditt arbete. Du behåller ditt lugn även när det är mycket att göra och fortsätter arbeta lösningsorienterat och metodiskt för att genomföra din uppgift på ett bra sätt.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi intervjuar löpande.

Anställningsform

 • Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
 • Omfattning: Heltid / deltid
 • Varaktighet: 3-6 månader
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 50

Kontaktpersoner

 • Katarina Lindholm, Bitr. Enhetschef för Säsongsanställda
  Mobil: 122264724
  E-post: Katarina.lindholm@jordbruksverket.se
 • Elisabeth Boman, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 64 13
 • Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Utsädesenheten har sitt kontor i Landskrona men har verksamhet över hela landet. Vårt uppdrag är att arbeta för att rent och sunt utsäde av hög kvalitet som används i svensk odling. Vår kärnverksamhet är utsädescertifiering. Det är en omfattande kvalitetssäkringsprocess där fältbesiktning är en väldigt viktig del. Tillsammans arbetar vi för att säkra en god mat- och foderproduktion i Sverige, en del av den svenska livsmedelsstrategin och en viktig del i det svenska beredskapsarbetet.

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2024-03-01
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-21888/2023

När du registrerar din ansökan kommer du få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningarna med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-05-30

Till toppen