Teamledare till systemutvecklingsenheten geodata

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en teamledare till vårt utvecklingsteam på systemutvecklingsenheten Geodata. Hos oss får du som teamledare arbeta med både nyutveckling och vidareutveckling i en komplex och spännande verksamhet. Vi arbetar med kravanalys, utveckling, implementation och förvaltning av geodatasystem. Vi utvecklar bland annat ett system för uppföljning av jordbruksmarker där vi med hjälp av satellitbilder och maskininlärning identifierar aktiviteter på jordbruksmark. Teamet består av sex medarbetare + enhetschef.

Som teamledare ansvarar du för att tillsammans med teamet utveckla IT-system för att ge våra kunder användarvänliga system. I rollen arbetar du nära portföljledare, beställare, utvecklare, testare, verksamhetsexperter och kravställare för att hjälpa teamet att planera sitt arbete enligt backloggen. Du leder och driver det dagliga arbetet i ditt team och samverkar med andra teamledare och projektledare för att säkerställa helhetsperspektivet i leveranserna.

Vi jobbar enligt agila metoder och som teamledare kommer du att ansvara för möten som till exempel dagliga stå upp-möten, sprintplaneringar, retrospektiv och workshops. Du coachar och stöttar teamet och skapar de bästa förutsättningarna för att teamet ska klara sina leveranser. Du jobbar aktivt med utveckling av teamets arbetssätt, kompetens och metoder. Du kommer också att arbeta med uppdragsledning inom mindre uppdrag.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor och söker dig som tar ansvar för ditt arbete, har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att anpassa och tänka om vid ändrade förutsättningar. Du är kommunikativ, uttrycker dig klart och tydligt och är bekväm med att tala inför grupper. Du är bra på att skapa förutsättningar för utveckling i ditt team samt har en stor drivkraft.

Till den här tjänsten är god förståelse för agil systemutveckling ett krav. Vidare ser vi att du har erfarenhet av att ha arbetat med systemutveckling, kravställning eller testning. Du har arbetslivserfarenhet från någon eller flera ledande roller, exempelvis som projektledare eller teamledare. Vi ser att du har en relevant akademisk utbildning, ex inom IT-området, eller har skaffat dig motsvarande kompetens genom flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Arbetet kräver god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har arbetat med agil systemutveckling i en komplex organisation. I den här rollen består komplexiteten i att det finns olika beroenden att ta hänsyn till och många kontaktytor internt. Vi ser det även som meriterande om du har scrum master certifiering.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare. På utvecklings- och digitaliseringsavdelningen samarbetar över 200 personer i olika roller för att lösa både verksamhetens och våra kunders behov av moderna och effektiva IT-lösningar. Inom avdelningens väggar ryms storskalig systemutveckling på flera plattformar samt drift, förvaltning och support.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2024-05-03
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-06534/2024

Placeringsort är Jönköping, Möjlighet finns att teckna överenskommelse om distansarbete, viss del av arbetstiden.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-05-23

Till toppen