Publiceringsdatum6 Maj 2024

Kunskapsdag om skyddade EU‑beckningar

Den 6 maj är du varmt välkommen till en kunskapsdag för producenter, producentföreningar och representanter från främjandesystemen kopplade till Sveriges produkter med skyddad EU-beteckning. 

Mål med träffen

  • Lärande, kunskapsdelande och idéutbyte
  • Initiera ett nätverk

Information och anmälan

Tid: Måndag den 6 maj kl 10.30-17.00

Plats: Martin & Serveras lokaler i Stockholm, Lindhagensgatan 133, 112 51 Stockholm

Målgrupp: Producenter och producentföreningar kopplade till en produkt med skyddad EU-beteckning, samt representanter från de lokala eller regionala främjandesystemen för exempelvis attraktivitet, hållbarhet, näringsliv och turism.

Kostnad: Arrangemanget är kostnadsfritt, men oanmäld frånvaro faktureras.

Program

  • Välkommen och introduktion till dagen.
  • Producenter presenterar sina produkter.
  • Lunchworkshop om de skyddade produkterna och deras potential. Workshop hålls av Stefan Eriksson som är vinnare av Årets kock 2005, råvaruspecialist för tävlingen Årets kock, och som har uppdrag inom Exceptionell råvara.
  • Information från Jordbruksverket om pågående insatser.
  • Bohusläns Blåmusslor och Skedvi Bröd berättar om sitt arbete. Dialog och fördjupning om hållbar platsutveckling, diversifiering och måltidsturism.
  • Om nätverket och samverkan, Thomas Bergström, producent av Wrångebäcksost och Sven-Erik Larsson, konsult.
  • Summering och avslutande dialoger om möjligheter och behov.

Anmäl dig här senast den 3 maj

Om du inte samtycker till att vi delar dina anmälningsuppgifter med arrangören och övriga anmälda deltagare, kan du inte anmäla dig via formuläret utan genom att kontakta oss.

Kontakta oss om du har frågor

Sven-Erik Larsson, Saporibus

Senast uppdaterad:

Till toppen