Publiceringsdatum27 Augusti 2024

Välkommen på en studie­resa om ekologisk grönsaks­produktion i Danmark den 27–28 augusti

En studieresa för rådgivare och yrkesodlare där vi fördjupar oss i odlingsteknik, jordhälsa och växtskydds­frågor inom ekologisk produktion.

En spännande möjlighet till kompetens­utveckling kring ekologisk grönsaks­produktion och besök på forsknings­stationen Flakkebjerg. Studieresan vänder sig till rådgivare och yrkesodlare.

Buss avgår från Hyllie station utanför Malmö den 27 augusti klockan 08:00. Vi är tillbaka på Hyllie station den 28 augusti cirka klockan 18:00.

Besöksplatser, luncher och övernattning

Godis Grönt

Resan inleds på Godis Grönt utanför Köpenhamn. På 6 hektar odlas ekologiska grönsaker i fasta bäddar och tunnlar till ande­lsjordbruk. I år testas plantering med Mulchtech i en hackad mellan­gröda. Lunch på Godis Grönt med grönsaker från gården.

Bioselect i Tåsinge

På Bioselect produceras ekologisk sättpotatis och sättlök. De använder Farmdroid, en GPS-styrd självkörande såmaskin kombinerad med ogräs­bekämpning.

Övernattning och middag

Övernattning på Hotell Dalgas i Brande och gemensam middag på Smagshuset.

Axel Månsson A/S

Axel Månsson A/S är en storskalig producent av bland annat ekologisk sallat, kål och lök. De har de senaste åren ökat fokus på jordhälsa och mellan­grödor i växtföljden i samspel med biogas­produktion.

Forskningsstationen Flakkebjerg

Forsknings­stationen Flakkebjerg tillhör Århus Universitet. Vi får se försök mot mjöldagg med allmän­kemikalier och ämnen med låg risk under ledning av forskare Peter Hartvig.

Avgift

Kostnad för resan är 1 100 kronor (med beräknad kurs 1 DK = 1,5 SEK), vilket inkluderar två luncher, tre kaffe i Danmark samt en deltagaravgift på 335 svenska kronor. Utöver detta betalar du hotell på plats 1 575 svenska kronor och valfri middag.

Jordbruksverket står för kostnader för bussresa och studiebesök.

Anmälan till resan är bindande.

Anmäl dig här senast den 6 juni

Antal personer är begränsat till 25.

Kontakta oss om du har frågor

Sara Furenhed

Senast uppdaterad:

Till toppen