Är du en av våra nya stjärnor inom systemutveckling? Sök vårt populära traineeprogram!

Arbetsuppgifter

Är du i början av din karriär som systemutvecklare och vill bygga den erfarenhet som behövs? Vi erbjuder dig nu en unik möjlighet att skapa en stabil och bred erfarenhetsbas och komma in och utvecklas i rollen som systemutvecklare.

Vårt traineeprogram är väl genomarbetat och slutmålet är att du ska få en tillsvidareanställning som systemutvecklare hos oss.

I programmet ingår självstudier och lärarledda utbildningar (i bland annat Java, Typescript och Angular), ett projektarbete, och praktik i flera av våra utvecklingsteam. Allt sker i en spännande och händelserik miljö. Här får du gott om utmaningar, men också en hjärtlig och kollegial gemenskap och teamkänsla. Du får en egen dedikerad handledare och har även nära kontakt med tidigare års traineer som fungerar som en faddergrupp genom hela traineeperioden.

Kvalifikationer

För att kvalificera dig behöver du ha en högskoleutbildning inom IT motsvarande minst två års heltidsstudier som inte är äldre än tre år, exempelvis inom systemvetenskap, systemutveckling, systemarkitektur eller vad vi bedömer som likvärdigt. Du ska kunna uttrycka dig väl i svenska språket, både i tal och skrift.

Meriterande kvalifikationer:
• En kandidatexamen inom ovan nämnda utbildningar senast vid traineeprogrammets start i september 2024.
• Relevant arbetslivserfarenhet inom systemutveckling.
• Ett engagemang relaterat till systemutveckling (t.ex. kursassistent eller föreningsengagemang).

För att trivas i rollen är det viktigt att du:
• trivs med teamarbete och att samverka med andra människor.
• gillar att arbeta med komplexa frågor, kan analysera informationsflöden och se samband och mönster.
• är nyfiken och har förmågan att på ett självständigt och strukturerat sätt driva ditt arbete framåt.
• kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att informationen har nått fram.

Några röster om traineeprogrammet:

"Jordbruksverkets traineeprogram har varit en spektakulär start på min utvecklarkarriär. Jag har lärt mig otroligt mycket tack vare det underbara samarbetet kollegor sinsemellan och de fantastiska föreläsningarna vi fått. Goa arbetskamrater, otroligt fin miljö och riktigt gott kaffe!"
- Hampus, systemutvecklare och tidigare trainee

"På traineeprogrammet är du väl omhändertagen från dagen du börjar. Du får träffa nyckelpersoner, gå kurser och gå på praktik där du applicerar allt du lärt dig under studietiden. Detta gav mig en perfekt miljö att utvecklas i och en riktigt bra start på karriären!"
- Vanessa, systemutvecklare och tidigare trainee

Om vi bedömer din profil som en av de mest intressanta kommer du att bjudas in till någon av våra rekryteringsdagar som genomförs 9, 10 och 12 april på vårt huvudkontor i Jönköping. Då kommer vi att genomföra ett antal urvalsmoment för att säkerställa att vi är rätt för varandra.

Anställningsform

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Varaktighet: 6 månader eller längre
  • Tillträde: .
  • Antal platser: 6

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

För elfte året i rad startar Jordbruksverket upp sitt populära traineeprogram. Vi söker dig som vill vara med och skapa samhällsnytta och utvecklas tillsammans med oss.

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare. På utvecklings- och digitaliseringsavdelningen samarbetar över 240 personer i olika roller för att lösa både verksamhetens och våra kunders behov av moderna och effektiva IT-lösningar. Inom avdelningens väggar ryms storskalig systemutveckling på flera plattformar samt drift, förvaltning och support.

Jordbruksverket erbjuder en modern och händelserik utvecklingsavdelning där teamarbete i nära dialog med kunden och ett agilt arbetssätt utgör grunden. Vi prioriterar medarbetarnas välmående och utveckling och värdesätter engagemang och kreativitet

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2024-03-11
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-01234/2024

Traineeprogrammet genomförs under nio månader på Jordbruksverkets huvudkontor i Jönköping. Efter de första tre månaderna finns det vissa möjligheter till distansarbete.

Vid fortsatt anställning efter traineeprogrammet blir du systemutvecklare i något av våra utvecklingsteam med en bra löneutveckling i en särskilt framtagen lönemodell för traineer och goda möjligheter till kompetensutveckling.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-04-20

Till toppen