Arbeta med djurvälfärd på Sveriges 3R-center

Arbetsuppgifter

Som handläggare på Sveriges 3R-center kommer du att driva och ingå i olika projekt, bereda ärenden, ta fram underlag, förarbeten och kunskapssammanställningar på uppdrag av Nationella kommittén. Arbetet handlar till stor del om att samla in, analysera, sammanställa och sprida aktuell forskning och kunskap inom 3R-området. Vårt mål är att göra kunskapen tillgänglig och användbar för olika målgrupper.

Vi arbetar med flera kommunikationskanaler, såsom publikationer, webb, fokusbrev och sociala medier. Centret ska uppfattas som en neutral arena som samarbetar med olika aktörer, såsom universitet, myndigheter och företag, för att driva 3R-arbetet framåt. Ditt arbete kommer i första hand att fokusera på djurvälfärd för försöksdjur och kommunikation med personer som kommer i direkt kontakt med djurförsök.

Du kommer att delta i arbetet med att genomföra olika aktiviteter som seminarier, workshoppar, föreläsningar och presentationer. Du deltar vid behov på Nationella kommitténs sammanträden för att föredra ärenden och redovisa hur olika uppdrag har genomförts. Du representerar 3R-centret på nationella och internationella konferenser och möten inom området.

En hel del resor förekommer i tjänsten, främst inom Sverige.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för tjänsten relevant naturvetenskaplig högskoleexamen, till exempel inom etologi, veterinärmedicin, zoologi eller cellbiologi.

Du har erfarenhet av att leda grupper, i projekt eller vid specifika aktiviteter som till exempel en workshop. Du kan analysera information från olika aktörer och perspektiv och har god kunskap om alla de 3 R:en. Har du vana av att ta fram underlag, hålla föredrag och presentera innehåll inför större grupper är det meriterande. Vidare är erfarenhet av att arbeta med forskning, försöksdjur, djurskydd eller på myndighet meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är särskilt viktigt att du är självgående, har lätt att samarbeta med olika professioner och kan hantera perioder av intensivt arbete. Du har ett gott omdöme, en kommunikativ förmåga och kan balansera olika intressen inom forskningen och 3R området.

Mer information finns på vår webbplats och på LinkedIn:
www.jordbruksverket.se/3R

LinkedIn: linkedin.com/company/sveriges-3r-center

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Arbetstid: Dagtid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Sveriges 3R-center är ett nationellt kompetenscentrum som samordnar och främjar det svenska 3R-arbetet. De tre R:en står för att ersätta (replace), minska (reduce) och förfina (refine) användningen av djurförsök. Vi utökar nu bemanningen på centret för att kunna driva 3R-arbetet framåt i snabbare takt. 3R-centret arbetar på uppdrag av Sveriges nationella kommitté för skydd av djur som används för vetenskapliga ändamål, som är centrets styrgrupp. Centret är organiserat som en särskild verksamhetsgren inom Jordbruksverket i Jönköping. Tjänsten är placerad på försöksdjursenheten på djuravdelningen.

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2023-02-13
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-01080/2023

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-25