Arbeta med nationella och internationella djurhälsofrågor

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta med varierande arbetsuppgifter och aktuella frågeställningar kopplade till export av djur och djurprodukter samt officiella veterinärer.

Din huvudarbetsuppgift blir att arbeta med olika exportrelaterade frågor som hanteras inom teamet. Inom detta arbetsområde kommer du att driva och arbeta med uppgifter och frågor av olika karaktär. Det kan exempelvis innebära att du kommer att ha kontakter med tredje länder i samband med sjukdomsutbrott av smittsam djursjukdom. I de fall vi har ett utbrott av smittsam djursjukdom i Sverige kommer du, tillsammans med kollegor i teamet, att arbeta med att informera tredje länder och EU-kommissionen om utbrottet. Det kommer du att göra genom att skriva officiella CVO-brev och rapportera uppgifter om utbrottet i olika system. Detta är en viktig uppgift för att undvika handelshinder vid export av svenska produkter. Du kommer också ha kontakt med svensk näring i aktuella exportrelaterade frågor.

Din arbetsuppgift kommer också bli att arbeta med att tillhandahålla instruktioner och vägledning till våra officiella veterinärer, vilka är myndighetens förlängda arm både ute i fält och på gränskontrollstationerna. En officiell veterinär har i uppdrag att säkerställa att Sveriges handel med djur och djurprodukter sker utan risk för vare sig djurs hälsa och välfärd eller för livsmedelssäkerheten.

Du kommer även att tillsammans med kollegorna i teamet ansvara för löpande arbetsuppgifter som exempelvis mejlhantering.

Fokus i denna tjänst är framförallt nationellt arbete, men eftersom teamet även arbetar med internationella arbetsuppgifter som att delta på olika mötesformer inom EU och i internationella sammanhang så är det viktigt att du vill och kan bistå i detta arbete vid behov.

Vårt team består av kollegor med olika kompetenser som hjälper dig att komma igång och utvecklas i ditt arbete. Tillsammans ansvarar vi för teamets arbetsuppgifter och hjälps åt för att lösa uppgifterna på bästa sätt. Som medarbetare tar du stort ansvar för din egen och teamets planering och utveckling. Vi vill att du är delaktig i vårt utvecklingsarbete och bidrar på ett konstruktivt och initiativrikt sätt.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor i denna rekrytering. Vi söker dig som är strukturerad och som har förmåga att hantera många uppgifter samtidigt och slutföra de arbetsuppgifter du påbörjar inom utsatt deadline. Du behöver vara lösningsorienterad eftersom du kommer arbeta med frågor som behöver redas ut och hanteras. Eftersom du kommer arbeta i team med dina kollegor och arbetet innebär många kontaktytor, både inom Jordbruksverket och med andra aktörer, är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och kan arbeta tillsammans med andra för att nå gemensamma mål. Du behöver vara kommunikativ i ditt arbete då du kommer att förmedla information både skriftligt och muntligt i ditt vardagliga arbete.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, exempelvis inom samhällsvetenskap eller naturvetenskap. Du har tidigare arbetat med kvalificerat myndighetsarbete och har erfarenhet av att representera myndigheten nationellt och internationellt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Eftersom arbetsuppgifterna innebär att du behöver samverka med andra, behöver du kunna resa, framför allt inom Sverige för att kunna delta vid relevanta möten. Du behöver också kunna resa utanför EU om behov finns av att bistå i det internationella arbetet.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet från produktionsdjurssektorn.

Är du redo för nästa utmaning? Vill du jobba i ett samhällsviktigt uppdrag, i en kultur som präglas av engagemang, öppenhet och delaktighet. Varmt välkommen att bli en del av oss på Jordbruksverket. De två senaste åren har vi haft 45 återvändare bland personal som tidigare slutat, det ser vi som ett mycket gott betyg.

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Arbetstid: Dagtid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2024-04-04
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-03398/2024-1

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-05-22

Till toppen