Arbete med frågor som rör civilt försvar och tillgång till djursjukvård

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta med varierande uppdrag och aktuella frågeställningar kopplade till beredskap och civilt försvar samt med frågor som rör tillgången till djursjukvård.

Din huvudsakliga arbetsuppgift som beredskapshandläggare på djuravdelningen innebär att du har en central roll i arbetet med uppdrag och frågor som rör beredskap och civilt försvar. Det innebär att du har ett ansvar för och arbetar med större utredningar eller andra uppgifter som faller inom området. Du kommer både självständigt och i samarbete med andra kollegor analysera, skriva och sammanställa underlag utifrån givna frågeställningar som resulterar i slutsatser som representerar avdelningens hela verksamhet. För att lyckas med detta behöver du kunna sätta dig in i komplexa frågor inom många olika områden och samverka med aktörer som är involverade i frågorna, både inom men även utanför Jordbruksverket. Det innebär att du på vardaglig basis som representant för Jordbruksverket deltar på möten eller i sammanhang där frågorna diskuteras och att du på ett kommunikativt sätt kan nå resultat och landa i slutsatser.

Du kommer också att arbeta med aktuella frågeställningar som rör tillgången till djursjukvård i enlighet med vårt uppdrag, vilket innebär att vi ska säkerställa tillgången på veterinärer i hela landet om det behövs utifrån djurskyddsskäl. Ditt arbete blir att delta i arbetet som innebär att följa upp, analysera och ta fram underlag tillsammans med andra berörda utifrån de frågor som kan uppstå.

På enheten finns erfarna kollegor med olika kompetenser som hjälper dig att komma igång och utvecklas i ditt arbete. Som medarbetare tar du stort ansvar för dina arbetsuppgifter samt för att planera för arbetet och följa tidsramar. Vi vill att du är delaktig i vårt utvecklingsarbete och bidrar på ett konstruktivt och initiativrikt sätt.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personliga förmågor i denna rekrytering. Vi söker dig som är strukturerad och som har förmåga att hantera många uppgifter samtidigt. Du löser problem och arbetar bra med komplexa frågor i vilka du har förmåga att analysera och se olika samband. Du är resultatorienterad i ditt arbete vilket innebär att du driver arbetet framåt, uppnår givna och goda resultat. Arbetet innebär att du behöver samarbetar med många för att nå det långsiktiga målet, både inom myndigheten men även utanför, varför det är viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, inom exempelvis samhällsvetenskap eller naturvetenskap. Du har tidigare arbetat med och på egen hand drivit kvalificerat utredningsarbete på en central myndighet. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Eftersom arbetsuppgifterna innebär att du behöver samverka med andra, behöver du kunna resa, framför allt inom Sverige för att kunna delta vid relevanta möten.

Det är meriterande om du har kunskap från arbete med beredskap och civilt försvar och kunskaper inom djurhälsa, djurvälfärd, djursjukvård och läkemedelsfrågor.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras, vilket innebär att du måste vara svensk medborgare. Anställningen förutsätter en godkänd säkerhetsprövning.

Är du redo för nästa utmaning? Vill du jobba i ett samhällsviktigt uppdrag, i en kultur som präglas av engagemang, öppenhet och delaktighet. Varmt välkommen att bli en del av oss på Jordbruksverket. De två senaste åren har vi haft 45 återvändare bland personal som tidigare slutat, det ser vi som ett mycket gott betyg.

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Arbetstid: Dagtid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2024-03-05
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-02248/2024

Placeringsort är i första hand Jönköping. I andra hand kan placering i Uppsala vara möjlig. Det finns även möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-05-26

Till toppen