Enhetschef till näringsutvecklingsenheten

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en enhetschef till vår näringsutvecklingsenhet!

Näringsutvecklingsenheten tillhör jordbruk- och analysavdelningen och har i uppdrag att främja och stärka en hållbar konkurrenskraft för de gröna näringarna inom jordbruk och trädgård samt livsmedels- och besöksnäringen i linje med Jordbruksverkets och den nationella Livsmedelsstrategins mål. Verktygen för detta är i huvudsak de åtgärder och ekonomiska medel som finns inom den svenska strategiska planen för den gemensamma jordbrukspolitiken, CAP. Åtgärderna ska även bidra till att stärka lantbrukets kunskaps- och innovationssystem (AKIS). Ett effektivt arbete med utlysningar och upphandlingar av de medel som finns tillgängliga inom enhetens ansvarsområden är därför centralt. Dialog med kunderna och god kännedom om behoven är viktigt.

Som enhetschef arbetar du med att operativt och strategiskt leda din enhet med 12 medarbetare. Du har ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och leverans på uppsatta mål och att ta tillvara på medarbetares kompetens, lärande och drivkraft. I den här rollen kommer viktiga uppgifter präglas av utveckling, målstyrning och samverkan. Du och dina medarbetare har många samverkansytor externt med näringarna, andra myndigheter och akademin. Du har även många viktiga samarbetsytor internt där vi jobbar tillsammans som en helhet.

Du är en del av i jordbruk- och analysavdelningens ledningsgrupp tillsammans med avdelningschefen som leder gruppen, biträdande avdelningschef och enhetscheferna för övriga åtta enheter på avdelningen. I nära samarbete driver ni avdelningens utveckling framåt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som ledare som trivs i en verksamhet med fokus på utveckling, främjande och samverkan. Du är en trygg och tydlig ledare som har förmågan att arbeta strategiskt och utvecklingsinriktat. Det är viktigt att du har helhetsperspektivet och kan driva arbetet framåt eftersom du kommer vara ett stöd till dina medarbetare i prioriteringar och målstyrningen av den Strategiska planen.

Eftersom rollen har många samverkansytor behöver du också vara relationsinriktad och besitta god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har en för enhetens ansvarsområde relevant högskoleexamen och ledarerfarenhet med personalansvar. Har du erfarenhet av arbete med företags- och näringsutveckling inom de gröna näringarna inklusive livsmedels- och besöksnäring är det meriterande. En vana att arbeta mål- och resultatinriktat är också meriterande.

Som ledare på Jordbruksverket utgår du från vår syn på ledarskap, där ditt uppdrag är att leverera resultat, driva utveckling och skapa tillit. Läs mer om vår syn på ledarskap här: https://jordbruksverket.se/om-jordbruksverket/jobba-hos-oss/attjobba-pa-jordbruksverket-h-Varavarderingar

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Olof Johansson, Avdelningschef
  Telefon: 036-15 57 03
 • Eva Kjell, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 58 38
  E-post: eva.kjell@jordbruksverket.se
 • Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet. Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss. Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2024-04-29
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-02531/2024

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning. Våra chefsförordnanden är tidsbegränsade förordnanden med en tillsvidareanställning i grunden.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-05-28

Till toppen