Enhetschef till smittbekämpningsenheten
Tjänsten går inte längre att söka
Sista ansökningsdag har passerat och du kan inte längre söka tjänsten.
Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är redo att axla en enhet med spännande, utmanande och högaktuella arbetsuppgifter. Som enhetschef för smittbekämpningsenheten på djuravdelningen arbetar du och din enhet med att förebygga och hantera utbrott av smittsamma djursjukdomar i enlighet med epizooti- och provtagningslagen. Detta innebär att verksamheten ofta ställs inför omprioritering mellan strategiskt långsiktigt arbete och mer händelsestyrda arbetsuppgifter. Enheten är under förändring vilket innebär att du har i uppgift att se över nuvarande organisation i syfte att etablera effektiva arbetssätt som gynnar en hållbar arbetsmiljö.
Som enhetschef har du i uppdrag att leda dina medarbetare och din verksamhet på ett sätt som levererar resultat, driver utveckling och skapar tillit. Du har personalansvar, verksamhets- och budgetansvar för enheten som består av 16 medarbetare. Medarbetarna har olika utbildningsbakgrunder, flera är veterinärer, agronomer och statsvetare. Du har det strategiska ansvaret för verksamhetens prioriteringar och arbetsfördelning och du finns, efter behov, med som ett stöd i det dagliga arbetet för dina medarbetare som arbetar i team. Flera medarbetare ingår i Jordbruksverkets krisorganisation och de senaste åren har den aktiverats flera gånger då vi haft utbrott av allvarliga djursjukdomar som har krävt att Jordbruksverket har gått upp i höjd krisledning. Bland annat har vi haft omfattande utbrott av fågelinfluensa (AI), Newcastle (ND) och afrikansk svinpest (ASF).
Samverkan och kommunikation är självklara delar i ditt ledarskap. Du har ett stort kontaktnät både internt och externt, exempelvis med djurägare och branschorganisationer, Regeringskansliet och andra myndigheter såsom Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) och Livsmedelsverket. Enheten har också kontaktytor med andra medlemsländer inom EU och med länder utanför EU. Du kommer tillhöra djuravdelningens ledningsgrupp tillsammans med avdelningschef, biträdande avdelningschef och åtta enhetschefskollegor. I ledningsgruppen ingår även smittskyddschef, djurskyddschef, CVO (Sveriges chefsveterinär) och controller med vilka du kommer att ha ett nära samarbete. Ledningsgruppen arbetar tillsammans för att djuravdelningen ska nå sina mål och bidra till att Jordbruksverket klarar sitt samhällsviktiga uppdrag.
Kvalifikationer
Vi söker dig med akademisk utbildning och med gedigen erfarenhet från ledande befattning, gärna i en händelsestyrd verksamhet, där du har haft ett formellt chefsansvar. Du har flera års tidigare arbetslivserfarenhet vilket innebär att du har en god förståelse för komplexa sammanhang, vikten av goda samarbeten och en hållbar arbetsmiljö. Du har även erfarenhet av myndighetsutövning.
För att lyckas i den här rollen behöver du ha ett ledarskap som präglas av samarbete och kommunikation. Det är avgörande att du har en god förmåga att tydligt kommunicera och förmedla ställningstaganden och prioriteringar, internt och externt. Du är en trygg ledare med gott omdöme som driver din enhets utveckling genom att sätta tydliga mål, skapa engagemang, delaktighet och rätt förutsättningar för att din verksamhet ska lyckas.
Varmt välkommen med din ansökan!
Anställningsform
- Anställningsform: Tillsvidareanställning
- Omfattning: Heltid
- Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
- Antal platser: 1
Kontaktpersoner
- Annett Kjellberg, Avdelningschef
Mobil: 0705-888 833
Telefon: 036-15 59 59
E-post: Annett.Kjellberg@jordbruksverket.se - Eva Kjell, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 58 38
E-post: eva.kjell@jordbruksverket.se - Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 60 93
E-post: Maria.Gustavsson@jordbruksverket.se - Ylva Purfürst, Biträdande avdelningschef
Mobil: 46708334827
Telefon: 036-15 57 13
E-post: Ylva.Purfurst@jordbruksverket.se
Om Jordbruksverket
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.
Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.
Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs
Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion.
Ansökan
- Sista ansökningsdag: 2024-11-18
- Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-16567/2024
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning. Våra chefsförordnanden är tidsbegränsade förordnanden med en tillsvidareanställning i grunden.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.
Du kanske också är intresserad av det här
Senast uppdaterad: 2024-11-22