Enhetschef till utsädesanalysenheten

Arbetsuppgifter

Till vår nyetablerade utsädesanalysenhet söker vi nu en enhetschef som kommer ansvara för planering, genomförande och uppföljning av Jordbruksverkets arbete med utsädesanalys. Vi önskar att du bidrar med ett tydligt ledarskap där du coachar, inspirerar och tillvaratar dina medarbetares kompetens och drivkraft så att ni tillsammans når målen för verksamheten.

Som enhetschef arbetar du med operativa och strategiska frågor inom din enhets uppdrag. Du leder genom dina cirka 20 medarbetare, samtliga med placering vid vårt Landskronakontor, med expertkompetens inom utsädesanalys. Det innefattar ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och leverans på uppsatta mål. Andra viktiga uppgifter i ditt uppdrag är att bibehålla och utveckla externa relationer gentemot kunder och samarbetspartners samt att utveckla verksamheten så att den även i framtiden på bästa möjliga sätt bidrar till ett hållbart och konkurrenskraftigt jordbruk.

Du ingår i växt- och kontrollavdelningens ledningsgrupp tillsammans med avdelningschefen som leder gruppen, biträdande avdelningschef och enhetscheferna för övriga nio enheter på avdelningen. I nära samarbete driver ni avdelningens utveckling framåt.

Kvalifikationer

För att lyckas i det här uppdraget behöver du vara en trygg och engagerande ledare som arbetar för att hitta lösningar både med helhetsperspektiv i verksamheten och i det ekonomiska. Du är lojal, tydlig och effektiv både som ledare och i din kommunikation, samt har förmågan att fatta beslut med omdöme. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har en för enhetens ansvarsområden relevant högskoleexamen. Tidigare ledarerfarenhet är ett krav, du har även erfarenhet av växtodlingsbranschen och/eller laboratorieverksamhet. Har du erfarenhet av utsädesbranschen eller budget- och personalansvar är det meriterande.

Som ledare på Jordbruksverket utgår du från vår syn på ledarskap, där ditt uppdrag är att leverera resultat, driva utveckling och skapa tillit. Läs mer om vår syn på ledarskap här: https://jordbruksverket.se/om-jordbruksverket/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-jordbruksverket#h-Varavarderingar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträdesdag är 2023-08-01
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Rikhard Dahl, Avdelningschef
  Telefon: 036-15 61 44
 • Eva Kjell, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 58 38
 • Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-03-22
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-04017/2023

Placeringsort är Landskrona. Tjänsten tillsätts med förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning. Våra chefsförordnanden är tidsbegränsade förordnanden med en tillsvidareanställning i grunden.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-25