Enhetschef till verksamhetsutvecklingsenheten

Arbetsuppgifter

Verksamhetsutvecklingsenheten ansvarar för metoder och arbetssätt vid verksamhetsutveckling samt stöttar och driver förändring tillsammans med de olika verksamheterna inom Jordbruksverket. I rollen som enhetschef kommer du att arbeta med att utveckla förmågor för systematisk, strukturerad och proaktiv verksamhetsutveckling för hela myndigheten. Enheten består av cirka 20 medarbetare i rollerna projektledare, verksamhetsutvecklare, tjänstedesigners och interaktionsdesigners.

Omvärlden ändras allt fortare och för att kunna fullgöra det uppdrag Jordbruksverket har behöver vi aktivt arbeta med förändring och innovation samt utveckla nya sätt att genomföra vårt uppdrag. Ett strategiskt och proaktivt angreppssätt behövs för att skapa förändring på övergripande nivå, där du tillsammans med enheten kommer ha ett stort ansvar och driva utvecklingen framåt.

Som enhetschef ingår du i ledningsgruppen på utveckling- och digitaliseringsavdelningen tillsammans med nio andra enhetschefer, controller, avdelningschef samt biträdande avdelningschef. Du har personalansvar och driver din verksamhet mot uppsatta mål, och arbetar med att utveckla arbetssätt för prioritering, planering, leverans och uppföljning för din enhet såväl som avdelningens strategiska utvecklingsarbete. Du samverkar i stor utsträckning med de olika verksamhetsavdelningarna, Jordbruksverkets verkscontroller och andra myndigheter.

Kvalifikationer

Du har för tjänsten relevant högskoleutbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har flerårig ledarskapserfarenhet och har jobbat med verksamhetsutveckling och förändringsledning i stora organisationer från idé till genomfört resultat. Du har erfarenhet av projektledning, god kunskap om olika verksamhetsutvecklingsmetoder och hur dessa tillämpas i praktiken samt erfarenhet av lean och agila arbetssätt.

Det är meriterande om du haft personalansvar, erfarenhet från både privat och offentlig verksamhet samt erfarenhet av myndighetsstyrning. Har du tidigare arbetat med att ta fram långsiktiga strategier och implementerat dessa i verksamheten ses det också som meriterande.

För att lyckas i rollen är du engagerad, målmedveten och driven. Du har ett strategiskt angreppssätt, visar intresse för nya idéer och utmanar i en positiv anda för att utveckla både medarbetare och verksamhet. Du tar aktivt ansvar för att knyta nya kontakter och relationer. Du har en god kommunikativ förmåga. Stort fokus ligger vid dina personliga egenskaper och ledarskapsförmågor.

Som chef och ledare på Jordbruksverket förväntas du leverera resultat, driva utveckling och skapa tillit, vilket utgår från vår syn på ledarskap. Du är även en bärare av vår kultur, som bygger på engagemang, mod och öppenhet och delaktighet. Vi är en myndighet med engagerade och kunniga medarbetare som trivs med att jobba för vårt livsviktiga samhällsuppdrag. Du kan läsa mer om vår syn på ledarskap och vår kultur här: https://jordbruksverket.se/om-jordbruksverket/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-jordbruksverket#h-Varavarderingar

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Sandra Brolin, Avdelningschef
  Telefon: 036-15 57 86
 • Eva Kjell, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 58 38
  E-post: eva.kjell@jordbruksverket.se
 • Christina Haal, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 57 40

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Utveckling- och digitaliseringsavdelningen ansvarar för Jordbruksverkets verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemutveckling och infrastruktur. Vi är cirka 285 medarbetare och konsulter som jobbar tillsammans med våra olika verksamheter för att lösa deras och våra kunders behov av digitalisering genom effektiva arbetssätt och att utveckla de IT-stöd som behövs. Avdelningen består av 10 enheter varav en verksamhetutvecklingsenhet till vilken vi nu söker en enhetschef.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2024-03-12
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-02532/2024

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-05-20

Till toppen