Gruppledare för fältassistenter till Jordbruksverkets krisorganisation

Arbetsuppgifter

Jordbruksverket är regeringens expertmyndighet på det jordbrukspolitiska området. Vi jobbar för att bidra till ett konkurrenskraftigt jordbruk, en levande landsbygd och ett hållbart samhälle. Jordbruksverket är också en beredskapsmyndighet och en del av det civila försvaret. Vårt ansvar är att skapa förutsättningar för att primärproduktionen av livsmedel ska fungera oavsett hur omvärlden ser ut. Under en fredstida kris eller samhällsstörning ska Jordbruksverket leda och samordna förebyggande åtgärder inom sitt ansvarsområde.

Vi söker nu frivilliga gruppledare för fältassistenter som kan tänka sig i händelse av en fredstida kris eller samhällsstörning att arbeta för Jordbruksverket. Detta meningsfulla arbete bidrar till att skapa en uthållighet när det gäller arbete i fält vid en operativ ledningscentral eller lokalt där behovet finns.

Dina arbetsuppgifter kan komma att bestå av:
• Gruppledare för fältassistenter på operativ ledningscentral (OLC) någonstans i Sverige där behovet finns. Där kan du leda ett team av fältassistenter och hantera händelser i fredstida kris eller samhällsstörning.
• Som en del av arbetet kommer du att arbeta i myndighetens lednings- och informationssystem och i det webbaserade informationssystemet.

Du förväntas delta på utbildningar och övningar som erbjuds av Jordbruksverket.

Har du drivkraften och motivationen och vill vara med och bidra i vår organisation och verka för en hållbar primärproduktion i en händelsestyrd miljö med betydelsefulla uppdrag, då vill vi att du söker tjänsten.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är en naturlig ledare, du är strukturerad även i en omväxlande och föränderlig arbetssituation. Du är ansvarstagande, flexibel och har lätt att anpassa dig till nya förhållanden. Det är viktigt att du är en person som behåller lugnet och vägleder medarbetare på ett tryggt sätt även under tidskrävande och utmanande arbetssituationer.

Det är av stor vikt att du kan prioritera och delegera där det behövs. Du tar dig an arbetsuppgifter på ett konkret sätt och har ett praktiskt förhållningssätt när du leder teamet att lösa arbetsuppgifter. En god kommunikationsförmåga är ett måste i denna roll.

Vi söker dig som har:
• Kunskap om det svenska krishanteringssystemet.
• Vana av att arbeta mot en tight deadline.
• Mycket goda kunskaper i svenska, både i skrift och i tal.
• Goda kunskaper i engelska, både i skrift och i tal.
• Mycket goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel och Word.
• B-körkort.

Det är meriterande om du har:
• Tidigare erfarenhet av arbete i stab och/eller administrativt arbete.
• Tidigare erfarenhet som fältassistent samt deltagit i insats med Jordbruksverket.
• Utbildning som fältassistent med påbyggnad för gruppledare hos exempelvis Svenska Blå Stjärnan eller motsvarande.
• Erfarenhet av primärproduktion.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Timavlönad
  • Varaktighet: 6 månader eller längre
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
  • Antal platser: 8

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

När en samhällsstörning drabbar Jordbruksverkets ansvarsområden ställs det stora krav på vår förmåga att samordna och hantera den uppkomna situationen. Jordbruksverkets krisorganisation fungerar då som en nationell ledningsfunktion som leder och strukturerar arbetet.

Jordbruksverkets krisorganisation är en verksövergripande ledningsfunktion som leder, hanterar och samordnar verksamheten under samhällsstörningar och är särskilt anpassad för de tänkbara hot och risker som kan förekomma inom Jordbruksverkets ansvarsområden.

Krisorganisationen ska vara robust, säker och uthållig samt kunna fungera parallellt med den dagliga verksamheten under en längre tid. Vi ska bygga upp en god samverkan med andra aktörer genom att driva eller ingå i relevanta nätverk och ha en god kunskap om andra aktörers ansvar, organisation och arbetssätt. Krisorganisationen ska ha tillgång till ändamålsenliga resurser samt nödvändiga tekniska system, inklusive säkra kommunikationsvägar.

Läs mer om Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2024-06-13
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-09118/2024

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-06-19

Till toppen