Handläggare till försöksdjursenheten

Arbetsuppgifter

På försöksdjursenheten ansvarar vi för de nationella djurskyddsbestämmelserna och de olika typer av tillstånd och godkännanden som krävs för försöksdjursverksamhet i Sverige. Vi arbetar även med internationella försöksdjursfrågor och ansvarar för vägledningar till kontrollmyndigheterna. Totalt arbetar 17 medarbetare på enheten.

Du kommer att ingå i förvaltningsteamet på enheten och här jobbar idag åtta medarbetare. Teamets ansvarsområden är brett och dina arbetsuppgifter kommer att variera därefter.
Du kommer delta i utformning av regelverk, utredningar och i arbetet med att stötta de regionala försöksdjursetiska nämnderna.
I rollen ingår också handläggning av olika ärendetyper bland annat förhandsgodkännande och godkännande av försöksdjursanläggningar, verksamhetstillstånd och anläggningar för genmodifierade djur.

Arbetet med frågor inom försöksdjursenhetens ansvarsområden innebär mycket kontakt med våra kunder som är forskare, universitet, andra myndigheter och intresseorganisationer. Kontakten innebär exempelvis att svara på frågor och att vägleda kunderna rätt, men också att vara med och utveckla våra samarbeten och verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning exempelvis inom naturvetenskap, eller att du är husdjursagronom. Alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Arbetet kräver att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket såväl skriftligen som muntligen och du bör även ha goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande om du har arbetat inom försöksdjursområdet, har vana av arbete med regelverk och/eller myndighetsutövning. Har du erfarenhet av förprövning är det också meriterande.

I denna rekrytering läggs stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi söker dig som är noggrann och kvalitetsmedveten. Du är självgående och har förmåga att göra egna prioriteringar samtidigt som du arbetar nära dina kollegor i teamet. Du inger förtroende i dialogen med kunder och kollegor. Vidare har du en god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott arbetsklimat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Rickard Gustafsson, Enhetschef
  Telefon: 036-15 60 79
  E-post: rickard.gustafsson@jordbruksverket.se
 • Eva Kjell, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 58 38
 • Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö,
djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-04-17
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-05283/2023

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-06-01