Informationssäkerhetschef till Jordbruksverket

Arbetsuppgifter

Vill du jobba i en varierande, spännande och kunskapsintensiv verksamhet? Vill du bidra till en robust och verksamhetsstödjande informationssäkerhet? Som informationssäkerhetschef har du huvudansvaret för informationssäkerhetsarbetet vid Jordbruksverket.

Rollen är både strategisk och operativ, vilket kan medföra att du behöver växla fokus beroende på sammanhang och arbetsuppgifter. Du ansvarar för att frågorna drivs ur ett helhetsperspektiv. Du är placerad på en enhet, men rapporterar direkt till generaldirektören.

Jordbruksverket är en beredskapsmyndighet. Du samverkar med säkerhetsskyddschefen i informationssäkerhetsfrågor. Arbetet sker också i samverkan med andra säkerhetsfunktioner på myndigheten.

Jordbruksverket är ackrediterat utbetalande organ för EU-stöd. För den ackrediterade verksamheten finns ett ledningssystem för informationssäkerhet som är certifierat enligt ISO 27001. En omcertifiering kommer att ske under våren 2025.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom området. Du ska också ha flerårig erfarenhet av arbete med informationssäkerhet och arbete med ISO-certifiering.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete från offentlig sektor, arbete kopplat till dataskyddslagstiftning samt riskbedömningar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är förtroendeingivande och trygg i dina värderingar. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och kan behålla lugnet vid pressade situationer. Du ser helheten, har ett kritiskt tänkande och en god analytisk förmåga. Du har en god samarbetsförmåga där du lyssnar, kommunicerar och löser frågeställningar på ett konstruktivt sätt.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer genomföras, det innebär att du måste vara svensk medborgare. Anställningen förutsätter en godkänd säkerhetsprövning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Anders Elfström, Avdelningschef
  Telefon: 036-15 50 38
 • Tomas Sandström, Signalskyddschef
  Telefon: 036-15 50 64
 • Eva Kjell, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 58 38
  E-post: eva.kjell@jordbruksverket.se
 • Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2024-05-14
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-06628/2024

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans. Rollen kräver att du med kort varsel ska kunna infinna dig i våra lokaler.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-05-29

Till toppen