Internrevisionschef till Jordbruksverket

Arbetsuppgifter

Vill du leda och utveckla internrevisionsarbetet på Jordbruksverket?

Vi söker nu en erfaren och engagerad internrevisionschef som vill spela en nyckelroll i att säkerställa den interna styrning och kontrollen samt identifiera förbättringsområden, i en komplex, bred och intressant organisation.

Internrevisionens uppdrag är att granska Jordbruksverkets verksamhet och lämna förslag till förbättringar av myndighetens riskhantering och interna styrning och kontroll samt ge råd och stöd till myndighetens ledning. Internrevisionen är en självständig och oberoende funktion som arbetar på uppdrag av styrelsen.

Som internrevisionschef ansvarar du för att utveckla verksamheten och att den styrs i enlighet med bland annat internrevisionsförordningen och internationella standards. Du kommer vara internrevisionschef för hela Jordbruksverket med särskilt lednings- och chefsansvar för internrevisionsenheten. Ansvaret innefattar ekonomi, personal, arbetsmiljö och leverans på uppsatta mål. Enheten består idag av fyra medarbetare.

Du arbetar både strategiskt och operativt då du genomför granskningar, riskanalyser, framtagande av riktlinjer, uppföljningsarbete, samt tar fram förslag på årlig revisionsplan. Du kommunicerar resultaten till verksamhet, ledning och styrelse. Vissa rådgivningsuppdrag och revisioner genomför du på egen hand men du är också medarbetarnas stöd i de revisioner och rådgivningsuppdrag de ansvarar för. Du ansvarar för omvärldsbevakning inom området och i rollen ingår också att representera funktionen vid bland annat olika EU-sammanhang.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen tillsammans med flerårig erfarenhet av internrevisionsarbete. Du har flera års erfarenhet som ledare och trivs i en ledande position. Det är meriterande om du har erfarenhet från statlig internrevision eller internrevision utifrån internationella standards och är certifierad internrevisor (CIA eller motsvarande).

Som person är du trygg, har hög integritet och en god förmåga att se till helheten. Du inger förtroende och är lyhörd, både gentemot dina medarbetare och verksamheten. Du har lätt för att kommunicera och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor.

Som chef och ledare på Jordbruksverket förväntas du leverera resultat, driva utveckling och skapa tillit, vilket utgår från vår syn på ledarskap. Du är även en bärare av vår kultur, som bygger på engagemang, mod, öppenhet och delaktighet. Vi är en myndighet med engagerade och kunniga medarbetare som trivs med att jobba för vårt viktiga samhällsuppdrag. Du kan läsa mer om vår syn på ledarskap och vår kultur här: https://jordbruksverket.se/om-jordbruksverket/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-jordbruksverket#h-Varavarderingar

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Kjell Hasslert, Styrelseordförande
  E-post: Kjell@Hasslert.se
 • Eva Kjell, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 58 38
  E-post: eva.kjell@jordbruksverket.se
 • Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2024-05-06
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-05734/2024

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning. Våra chefsförordnanden är tidsbegränsade förordnanden med en tillsvidareanställning i grunden.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-05-21

Till toppen