IT-arkitekt med inriktning på säkerhet

Arbetsuppgifter

Trivs du i en roll där du får arbeta med ansvar för arkitektur utifrån ett it-säkerhetsperspektiv? Vi erbjuder dig goda möjligheter till utveckling tillsammans med kompetenta kollegor och konsulter i en spännande och föränderlig miljö!

Till IT-infrastrukturenheten söker vi nu dig som vill arbeta med IT-säkerhet med fokus på identitetshantering, kodgranskning och efterlevande av regelverk på Jordbruksverket. I arbetsuppgifterna ingår att både vara visionär med nya lösningar, men på samma gång vara förankrad i verkligheten och sätta säkerheten först i alla delar av plattformen.

Du deltar i den operativa processen med att granska, stödja och stötta projekt och andra utvecklingsaktiviteter där du medverkar som säkerhetsexpert och du ingår även i den övergripande arkitekturgrupperingen som består av Verksamhetsarkitekter, Informationsarkitekter och Lösningsarkitekter. Rollen innebär att du gör avvägningar, tar fram lösningar och bedömer säkerheten utifrån ett riskperspektiv där din erfarenhet och kompetens är en avgörande faktor för att upprätthålla en säker miljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning inom IT-området och flerårig erfarenhet av arbete med övergripande IT-säkerhetsarkitektur inom både infrastruktur och mjukvaruutveckling. Vi ser även att du har erfarenhet och kunskap av vad olika direktiv innebär för verksamheten i form av NIS2, ISO27001 och MSB-föreskrifter. Vårt arbetsspråk är svenska så du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.
Vi ser det som meriterande om du har arbetat med IAM lösningar och implementerat lösningsmönster i samarbete med både systemutvecklare på kodnivå och andra säkerhetsexperter inom infrastruktur.

Du ska känna dig bekväm att diskutera nedanstående punkter med kollegor och leverantörer.
- IAM
- IDP, SP, SAML
- OAuth 2.0, OpenID
- Kodgranskning
- Informationssäkerhet
- Systemutveckling och övergripande arkitektur

Som person är du lösningsfokuserad, prestigelös och har en vilja att samarbeta för att nå bästa resultat. Vidare går du gärna på djupet i diskussioner men förstår vikten av att samtidigt se till den övergripande helheten i arkitekturen. Viktigt för att passa bra i den här rollen är att du är pragmatisk och van att tänka långsiktigt för att uppnå mål och leverera resultat. Du har en kommunikativ förmåga och kan förmedla visioner, arkitektur och lösningar till andra på ett begripligt sätt. Du leder möten och team på ett ledigt och naturligt sätt, både i uppdragsform som i en linjeverksamhet.

Till sist, känner du dig själv som brobyggare med agila metoder finns oändliga möjligheter att lyckas på vår arbetsplats med en miljö i ständig transformering.
I denna rekrytering kommer vi att arbeta med ett löpande urval, så välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Fredrik Fahlgren, Enhetschef
  Telefon: 036-15 52 66
 • Eva Dahlberg, Facklig representant för Saco
  Telefon: 036-15 51 76
  E-post: eva.dahlberg@jordbruksverket.se
 • Christian Blomkvist, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 60 25

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2024-07-29
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-11399/2024

Placeringsort är Jönköping. Möjlighet finns att teckna överenskommelse om distansarbete, viss del av arbetstiden.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-07-19

Till toppen