Javautvecklare med inriktning integration

Arbetsuppgifter

Är du en passionerad Java-utvecklare som är nyfiken på att utforska och vidareutveckla dina kunskaper inom området integrationer? Denna roll erbjuder en spännande möjlighet att arbeta med avancerade tekniker och bidra till vårt team, oavsett om du är nybörjare eller har tidigare erfarenhet av integrationer.

Som utvecklare i vårt integrationsteam ansvarar du tillsammans med teamet för att utveckla och förvalta de integrationer som hanteras i vår integrationsplattform, samt några av de systemlösningar som är gemensamma för Jordbruksverket. Utöver programmering kommer du i det dagliga arbetet att delta i analys och nedbrytning tillsammans med kravställare och planering tillsammans med teamet samt regelbundna retrospektiv för att ständigt göra vårt arbete lite bättre.

Vårt team har ett agilt förhållningssätt och varje medlem bidrar aktivt till både sin egen och gruppens utveckling. Just nu står vi mitt i ett generationsskifte och din insats kommer direkt påverka vår resa från Jakarta EE 8 och Camel 3 till de nyaste versionerna Jakarta EE 10, Camel 4 och ActiveMQ Artemis.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är engagerad, ansvarstagande, har en helhetssyn och tänker långsiktigt. Du är nyfiken på nya tekniker och trivs att arbeta i team mot gemensamma mål.
Som person tror vi att du är analytisk och kvalitetsmedveten samt har en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmågan och din inställning till teamarbete. Rollen innebär ett stort personligt ansvar där det krävs initiativförmåga och struktur.

Du som söker har mycket god kompetens inom Java anskaffad genom flerårig arbetslivserfarenhet där du arbetat med Java/Jakarta EE. Du ska även ha erfarenhet av Maven och Git.
Vårt arbetsspråk är svenska så du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av integrationer/integrationsplattformar, OpenAPI, JSON, XML/XSD, JMS, Nexus, Wildfly (version 27+), Quarkus, GitLab, Camel, Artemis, agila metoder (Scrum eller Kanban).
Meriterande är även erfarenhet av testdriven utveckling, arbete med regressionstester och enhetstester där vi använder JUnit som ramverk.

Har du erfarenhet av att förbättra byggpipelines, säkerställa systemkonsistens övermiljöer och en vana av att använda versionshanteringssystem för att följa upp ändringar, lösa konflikter och säkerställa kodbasintegritet är även det meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 2

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Vill du arbeta i en modern och händelserik utvecklingsverksamhet där teamarbete i nära dialog med kunden och ett agilt arbetssätt utgör grunden? Är det viktigt för dig att arbeta hos en arbetsgivare som prioriterar medarbetarnas välmående och utveckling och som värdesätter engagemang och kreativitet? Läs vidare!

I en tid där samhället ställs inför svåra prövningar är vårt uppdrag som statlig myndighet viktigare än någonsin. På Jordbruksverket arbetar vi med många högaktuella och viktiga frågor, bland annat för att vi ska öka svensk matproduktion och därmed också minska vårt beroende av omvärlden. Vi arbetar också för att matproduktionen i Sverige ska vara hållbar med en minskad antibiotikaresistens och ett gott djur- och växtskydd. Vårt arbete bidrar till att göra Sverige levande och konkurrenskraftigt.

Utveckling- och digitaliseringsavdelningen samlar all verksamhet kring digital utveckling och stärker Jordbruksverkets förmåga inom området. Avdelningen ansvarar för hur vi ska utforma utvecklingsarbetet så att hela verksamheten är involverade. Vidare är avdelningen ansvarig för drift och förvaltning av våra system, support och register. Vi arbetar teambaserat i systemutvecklingsteam med teammedlemmar som tillsammans tar ansvar för sitt resultat. Vi utvecklar vår teknik och våra arbetssätt kontinuerligt.

På Jordbruksverket finns ett stort antal egenutvecklade system och standardsystem, där flera av dem har komplexa beroenden och det finns ett stort behov av att kunna utbyta information på ett effektivt sätt via den gemensamma integrationsplattformen. Dessutom finns flera integrationer mot olika externa parter. Till vårt engagerade integrationsteam söker vi nu ytterligare två utvecklare.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2024-05-15
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-06644/2024

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-05-24

Till toppen