Kontrollant för kontroller av handelsnormer fisk

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som skulle vilja arbeta som behovsanställd på timmar med kontroller av handelsnormer av fisk. Syftet med kontrollen är att säkerställa kvalitet, underlätta handel och skapa rättvis konkurrens.

I kontrollarbetet ingår bl.a. planering av kontrollen, utförandet av den fysiska kontrollen som görs på fiskauktioner, främst på Göteborgs fiskauktion, uppföljning att ev. avvikelser justeras. Man utför dessa kontroller två och två och tiden för utförandet är främst tidig morgon (04:00-06:00) samt vid enstaka tillfällen nattetid (01:00-04:00). Du har tillsammans med din kollega stor frihet att själv planera in när kontrollerna ska genomföras de ska dock vara spridda under året. Kontaktytorna är både internt på Jordbruksverket, men även externt och då främst fiskauktionerna.

Resor med övernattning kan bli aktuellt och det krävs att du har B-körkort.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta extra vid sidan av exempelvis studier eller om du är en morgonpigg pensionär. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av myndighetsarbete alternativt haft ett arbete med någon form av kontrollfunktion.

Du är självgående och kan på egen hand samordna ditt arbete. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Att hålla satta tidsramar är en självklarhet, likaså ett flexibelt arbetssätt där omtag i arbetet inte utgör ett hinder. Du har ett gott bemötande och en god kommunikativ förmåga.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Timavlönad
 • Löneform: Timlön
 • Varaktighet: 11 dagar - 3 månader
 • Arbetstid: Kvällstid
 • Tillträde: Efter överenskommelse
 • Antal platser: 2

Kontaktpersoner

 • Sophia Leijonwirth, Enhetschef djurkontrollenheten
  Mobil: 072-5105731
  Telefon: 036-15 59 76
  E-post: sophia.Leijonwirth@jordbruksverket.se
 • Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 60 93
 • Elisabeth Boman, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 64 13

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Växt- och kontrollavdelningens uppdrag är fokuserat på växter och miljöfrågor inom jordbruk och trädgårdsnäringen. Vi arbetar inom ett flertal sakområden såsom växtskydd, växtnäring, genteknik, foder, ekologisk produktion och utsäde. Genom vårt uppdrag bidrar avdelningen till att Sverige har en konkurrenskraftig och hållbar matproduktion samt ett gott skydd av växter och djur. Avdelningen arbetar brett med regel-, främjande-, och kontrolluppdrag samt certifiering.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2024-08-19
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-11352/2024

Sophia Leijonwirth, enhetschef 036-15 59 76
Maria Fermvik (036-158410) är tillgänglig för frågor v. 29-30
Arne Andersson (036-155258) är tillgänglig för frågor v. 31-32

Sök jobbet här >>

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-07-19

Till toppen