Kravanalytiker till systemutvecklingsenheten geodata

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en kravanalytiker till Systemutvecklingsenheten Geodata som är intresserad av att arbeta med kravställning inom markuppföljning. Som kravanalytiker får du hos oss arbeta på en stor utvecklingsavdelning där vi arbetar med både nyutveckling och vidareutveckling i en komplex och spännande verksamhet. Samtidigt som du får möjligheter till individuell utveckling är du med och bidrar till att få Sverige att växa.

Du har en nyckelroll och ansvarar för att fångar verksamhetens behov och krav, samt konkretiserar, strukturera och dokumentera kraven i underlag för implementation och utveckling av våra system. I rollen jobbar du mycket nära utvecklingsteamen men också tillsammans med verksamhetsexperter, UX-designer, produktägare och arkitekter. Du kommer jobba agilt och iterativt med delleveranser både mot verksamheten och utvecklingsteamen samt bidra till att kontinuerligt utveckla och förbättra våra arbetssätt och processer.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor och söker dig som är duktig på att fånga användares och verksamhetens behov. Du drivs av att se behoven realiseras och skapa värde. Som person är du är analytisk och har förmågan att se samband och förstå konsekvenser av olika lösningsförslag och utifrån detta hitta den mest effektiva lösningen. Du har ett helhetstänk och samtidigt ett sinne för detaljer. För att lyckas i rollen behöver du också vara självgående och identifiera, strukturera och genomföra aktiviteter som leder i målets riktning samt fatta nödvändiga beslut inom ditt ansvarsområde. Du är kommunikativ och trivs med att ha kontakt med olika roller och kompetenser.

Du som söker har en akademisk utbildning inom IT alternativt har skaffat dig motsvarande kunskaper genom flerårig arbetslivserfarenhet inom kravanalys. Du har erfarenhet av systemutveckling och är van att driva och leda arbetet med behovsanalys och kravinsamling samt att skriva användningsfall, kravmodeller, användarberättelse, acceptanskriterier, testfall.
Vårt arbetsspråk är svenska och därför behöver du behärska svenska språket väl i tal och skrift.

Vår verksamhet är komplex och erfarenhet från att jobbat brett inom kravanalys med både interna och externa integrationer samt back-end och front-end är mycket värdefullt. Meriterande är också att vara certifierad inom kravanalys och att ha erfarenhet av User Experience (UX).

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2024-04-03
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-04458/2024

Placeringsort är Jönköping. Möjlighet finns att teckna överenskommelse om distansarbete, viss del av arbetstiden.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-05-22

Till toppen