Kriskommunikatör till Jordbruksverket

Arbetsuppgifter

Jordbruksverket är regeringens expertmyndighet på det jordbrukspolitiska området. Vi jobbar för att bidra till ett konkurrenskraftigt jordbruk, en levande landsbygd och ett hållbart samhälle. Jordbruksverket är också en beredskapsmyndighet och en del av det civila försvaret. Vårt ansvar är att skapa förutsättningar för att primärproduktionen av livsmedel ska fungera oavsett hur omvärlden ser ut. Under en fredstida kris eller samhällsstörning ska Jordbruksverket leda och samordna förebyggande åtgärder inom sitt ansvarsområde.

Vi söker nu fler frivilliga kriskommunikatörer som kan tänka sig i händelse av en fredstida kris eller samhällsstörning att arbeta för Jordbruksverket. Behovet av kommunikation på alla nivåer är stort i stabsläge och personal behövs som kan ingå i kommunikationsgruppen i krisorganisationen så länge som hanteringen av händelsen pågår och behovet finns.

Dina arbetsuppgifter kan komma att bestå av:
• Stabsarbete gällande kommunikation på den nationella ledningscentralen (NLC) i Jönköping och kommunikationsgruppen
eller
• Stabsarbete gällande kommunikation på den operativa ledningscentralen (OLC) någonstans i Sverige.

Arbetsuppgifter kan vara omvärldsbevakning, korrekturläsning, stötta pressjouren, skriva textunderlag och utforma grafiskt material.

Du förväntas delta på utbildningar och övningar som erbjuds av Jordbruksverket.

Har du kunskapen som krävs och vill vara med och bidra i vår organisation och verka för en hållbar primärproduktion i en händelsestyrd miljö med betydelsefulla uppdrag, då vill vi att du söker tjänsten.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som kan leverera även i en omväxlande och föränderlig arbetssituation. Du är flexibel och har lätt att anpassa dig till nya förhållanden. Du är van att arbeta snabbt med korta deadlines och du drar dig inte för att ta dig an uppgifter som du vanligtvis inte jobbar med. Du har en god förmåga att samarbeta med andra, är social och utåtriktad. God kommunikationsförmåga är ett måste i denna roll.

Vi söker dig som har:
• Kunskap om det svenska krishanteringssystemet.
• Mycket goda kunskaper i svenska, både i skrift och i tal.
• Goda kunskaper i engelska, både i skrift och i tal.
• B-körkort.

Det är meriterande om du har:
• Tidigare erfarenhet av arbete i stab.
• Utbildning inom kriskommunikation hos exempelvis Försvarsutbildarna eller motsvarande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Timavlönad
  • Varaktighet: 6 månader eller längre
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
  • Antal platser: 10

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

När en samhällsstörning drabbar Jordbruksverkets ansvarsområden ställs det stora krav på vår förmåga att samordna och hantera den uppkomna situationen. Jordbruksverkets krisorganisation fungerar då som en nationell ledningsfunktion som leder och strukturerar arbetet.

Jordbruksverkets krisorganisation är en verksövergripande ledningsfunktion som leder, hanterar och samordnar verksamheten under samhällsstörningar och är särskilt anpassad för de tänkbara hot och risker som kan förekomma inom Jordbruksverkets ansvarsområden.

Krisorganisationen ska vara robust, säker och uthållig samt kunna fungera parallellt med den dagliga verksamheten under en längre tid. Vi ska bygga upp en god samverkan med andra aktörer genom att driva eller ingå i relevanta nätverk och ha en god kunskap om andra aktörers ansvar, organisation och arbetssätt. Krisorganisationen ska ha tillgång till ändamålsenliga resurser samt nödvändiga tekniska system, inklusive säkra kommunikationsvägar.

Läs mer om Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2024-06-13
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-09116/2024

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-06-19

Till toppen