Kvalificerad handläggare med goda kunskaper om lantbrukets djur

Arbetsuppgifter

Har du erfarenhet och kunskap om lantbrukets djur och vill vara med i vårt nationella och internationella arbete för att stärka djurvälfärden och konkurrenskraften? Då kan du vara en av våra nya kollegor!

Vi behöver stärka vårt team med dig som har gedigen kunskap om lantbrukets djur. Hos oss kommer du få jobba med djurskydd kopplat till olika djurslag. Du kommer att ha eget ansvar för både större och mindre frågor och det kan även bli aktuellt med samordningsansvar för vissa frågor eller projekt. Arbetet sker både självständigt och i grupp.

En viktig del av dina arbetsuppgifter kommer att vara kopplat till djurskyddslagstiftningen och regler kring djurhållning både nationellt och internationellt. Du kommer att delta i arbetet med att utveckla regler och vägledningar samt kommunicera och driva frågor kopplat till lagstiftning. Du kommer även att arbeta med handläggning av ärenden, både större och mer komplexa sådana och även enklare mer rutinbaserade ärenden. Vi har en delvis händelsestyrd verksamhet, vilket betyder att det kan komma att bli varierande arbetsuppgifter inom hela enhetens arbetsområden. I vårt arbete är det viktigt att ha en god dialog och ett nära samarbete med andra myndigheter, organisationer och aktörer inom området. Det finns ett stort intresse för våra frågor, vilket betyder att vi har mycket kontakt med kunder och media.

Tjänsten omfattar arbete med både nationella och internationella djurskyddsfrågor. Resor, både inom landet och utomlands, bland annat till Bryssel, kan därför komma att ingå i tjänsten.

Vi har ett leant arbetssätt, jobbar teambaserat och tar ett gemensamt ansvar för att lösa våra arbetsuppgifter. Vi utvecklar och förbättrar hela tiden våra arbetssätt, för en god arbetsmiljö och för att jobba effektivt och rättssäkert. Vi välkomnar därför dig som vill vara med och bidra med engagemang och intresse för att utveckla verksamheten.

På djuravdelningen arbetar vi med många olika frågor och prioriteringar mellan dessa kan innebära att du även får jobba med andra arbetsuppgifter inom avdelningens ansvarsområde.

Kvalifikationer

Du ska ha en relevant akademisk examen, där agronom, veterinär eller motsvarande efterfrågas. Vi söker dig som har mycket goda kunskaper om djurhållning av främst lantbrukets djur. Det är meriterande om du har praktisk kunskap och erfarenhet av att arbeta med lantbruksdjur, erfarenhet av rådgivning eller forskning inom området. Erfarenhet av myndighetsarbete inom djurvälfärdsområdet eller andra relevanta områden är också meriterande.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi söker en trygg person som självständigt kan driva arbetet framåt. Du organiserar och planerar ditt arbete väl och slutför det som påbörjats och håller deadline. Du behöver också ha god förmåga att samarbeta med andra. För att lyckas med arbetet behöver du vara bra på att lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna samt se logik och samband i komplex information. Vi vill att du tar stort eget ansvar, driver på processer samt att du själv och tillsammans med andra kan hitta väl avvägt angreppssätt i arbetet.

Ett gott omdöme är en förutsättning för att lyckas med arbetet då du ska använda din erfarenhet och kunskap för att föreslå riktning och avvägning mellan ibland motstående intressen. Arbetet kräver god förmåga att kommunicera, kunna förmedla budskap och ha en god dialog. Du behöver även vara trygg i att driva våra frågor internationellt.

För tjänsten krävs mycket goda kunskaper i svenska, såväl muntligen som skriftligen. Det krävs även goda kunskaper i engelska, både skriftligen och muntligen.

B-körkort krävs, detta eftersom nationella resor kan komma att behöva ske via biltransport.

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Arbetstid: Dagtid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2023-10-24
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-16868/2023

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-12-01