Näringsutvecklare med fokus på en robust primärproduktion

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ta en central roll i att planera och genomföra olika aktiviteter och insatser kopplade till ett nytt stöd som ska bidra till en mer robust primärproduktion. Som ansvarig kommer du att arbeta nära en mängd olika aktörer, både internt och externt, för att säkerställa att våra mål uppnås på ett effektivt och hållbart sätt. Stödet planeras att införas under 2024, vilket innebär att du behöver vara flexibel för att växla mellan olika typer av arbetsuppgifter. Det är viktigt att du kan prioritera effektivt och bedöma vilka uppgifter som är mest kritiska för att fokusera på dem först. Eftersom det är ett nytt stöd så krävs framtidsfokus, vilket innebär att du behöver kunna vara framåtblickande och identifiera långsiktiga möjligheter och risker.

Målet är att svenska företagare inom primärproduktionen ska känna till stödet och söka det under 2025 och framåt. Det handlar därför om att arbeta utåtriktat med kommunikationsinsatser kring stödet och långsiktigt med insatser för att öka kunskapen om robusthet inom primärproduktionen. För oss är det viktigt att sätta kunden i centrum och skapa relationer med våra olika målgrupper.
Du kommer bland annat att:
• Utveckla och implementera ett nytt investeringsstöd inom primärproduktionen.
• Arbeta med vårt regeringsuppdrag om robust primärproduktion, till exempel genom att ta fram upphandlingsunderlag.
• Samarbeta och beställa arbete inom Jordbruksverket för att säkerställa att stödet kan administreras korrekt både vad gäller regler och IT.
• Ha många externa kontakter samt utveckla nya för att vara uppdaterad på våra kundgruppers behov.
• Omvärldsbevaka.

Du kommer även att ha chansen att bidra med energi, nya tankar, idéer och lösningar till enheten. Beroende på omfattningen av det nya uppdraget kan det även bli aktuellt att vara med och utföra andra arbetsuppgifter på enheten. Detta kan ändras med tiden, eftersom ansvaret som policyansvarig för investeringsstödet inom robusthet både kan öka och minska. Det kan till exempel handla om att delta i utformning av utlysningar och att ta fram upphandlingsunderlag inom jordbruk och trädgård enligt framtagna behov och handlingsplaner med medel från EU:s jordbrukspolitik.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom lantbruks- eller företagsekonomi eller annan utbildning arbetsgivaren finner relevant, och med några års arbetslivserfarenhet inom jordbruk och/eller trädgård. Det är meriterande om du har viss kunskap om ny teknik och innovationer inom primärproduktionen, gärna inom ag-tech. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av upphandling och/eller projektledning. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift och är van vid att arbeta utåtriktat med många kundkontakter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att passa i rollen tror vi att du har en ambitiös vilja att driva ditt arbete framåt, både självständigt och i samarbete med kollegor, med en förmåga att skapa nätverk. Du är kreativ och har en förmåga att tänka innovativt samtidigt som du utnyttjar redan befintliga metoder och processer. Därtill är du intresserad av nya möjligheter och vågar utmana olika synsätt för att driva utveckling.

Du har ett helhetsperspektiv, utvecklingsvilja och modet att pröva nya vägar. Du ser möjligheter i alla uppdrag och idéer som dyker upp och har god förmåga att omsätta strategi till praktisk handling.
Du är flexibel och kan anpassa dig till förändringar, och trivs med att arbeta i en dynamisk miljö. Det kommer att vara många uppgifter att hantera samtidigt och emellanåt korta deadlines. Du behöver därför kunna hantera stress och prioritera effektivt.

Resor inom främst Sverige kan ingå.
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer genomföras, det innebär att du måste vara svensk medborgare. Anställningen förutsätter en godkänd säkerhetsprövning.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Arbetstid: Dagtid
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Jenny Taylor, Tf. enhetschef
  Telefon: 036-15 61 87
  E-post: jenny.taylor@jordbruksverket.se
 • Eva Dahlberg, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 51 76
 • Christian Blomkvist, Facklig representant ST
  Telefon: 036-15 58 59

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Vi erbjuder en spännande möjlighet att vara med och bidra till en mer robust och hållbar primärproduktion i Sverige. Till näringsutvecklingsenheten söker vi en drivande och kommunikativ näringsutvecklare som vill arbeta med att införa ett nytt nationellt investeringsstöd för att stärka robustheten inom primärproduktionen. Det här är en ny roll hos oss, vilket innebär att du har stor möjlighet att påverka och utveckla rollen på ett sätt som är till nytta för verksamheten.

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2024-08-14
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6–11039/2024

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-07-19

Till toppen