Programcontroller och utredare inom havs-, fiskeri- och vattenbruksprogrammet

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team med policyutvecklare och ytterligare en programcontroller för havs-, fiskeri- och vattenbruksprogrammet. Arbetet sker i nära samarbete med kollegor på enheten och på andra enheter som ansvarar för handläggning och utbetalning av EU-stöd. Du ska bistå regeringskansliet med underlag för programändringar, men även annan form av underlag till både dem och andra externa aktörer. Det är beställningar som ibland kommer med mycket korta deadlines. Dina arbetsuppgifter är att följa upp både ekonomiska och andra data för utfall och resultat, att analysera och rapportera dem samt föreslå åtgärder för ett effektivt genomförande av programmet.
Det innebär att du:
• Ansvarar för målberäkningar
• Ansvarar för prognoser och övrigt arbete i processen med målstyrning
• Tar ut data från verkets olika datasystem och bearbetar dem
• Deltar i kommittéer och på expertgruppsmöten

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning, gärna nationalekonomi eller annan högskoleutbildning som tillsammans med din erfarenhet bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av förvaltning av EU-program eller lång erfarenhet av andra arbetsuppgifter som gett dig kunskap om regelverket kring EU-medel. För att klara av uppdraget krävs att du har goda kunskaper i Officepaketet framförallt Excel. Det är en fördel om du har erfarenhet av och kunskaper om EUs gemensamma fiskeripolitik och de regelverk som styr havs-, fiskeri- och vattenbruksprogrammet. Det är också ett plus om du har kunskaper om vattenbruks- och fiskerinäringarna och vi ser gärna att du har erfarenhet av utvärderingar.

Vi lägger stor vikt vid personliga förmågor. Du behöver vara duktig på att förstå numeriska och komplexa underlag samt att åstadkomma resultat tillsammans med andra. Arbetet kräver också att du har en god förmåga att analysera och förklara en komplex helhet eftersom du kommer arbeta med koppling mot hela programmet. Du behöver vara strukturerad och stabil, du ska kunna anpassa dig till förändrade omständigheter och snabbt se vad som behövs för att de övergripande målen ska nås.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: 6 månader eller längre
 • Tillträde: Enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Maria Gustafsson, Enhetschef, vattenbruk- och fiskerinäringsenheten
  Mobil: +46 70 615 21 40
  Telefon: 036-15 51 04
 • Eva Dahlberg, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 51 76
 • Christina Haal, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 57 40

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2024-04-17
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-04900/2024

Tjänsten är ett vikariat till och med 250731.

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-05-22

Till toppen