Regelhandläggare till process- och regelenheten

Arbetsuppgifter

Trivs du i en roll där du arbetar för att göra det svåra enklare? Har du förmågan att lyfta blicken och se hur saker hänger ihop samtidigt som du kan hantera komplicerade detaljer? Om du dessutom trivs med att göra detta tillsammans med andra, då kan du bli vår nya kollega på process- och regelenheten.

Process- och regelenhetens uppdrag är att utveckla, förenkla och förvalta reglerna för EU:s stöd till jordbruket. Uppdraget består också av att ansvara för prognoser och målstyrning gällande jordbrukarstöden, utveckla och förvalta rutiner för jordbrukarstöden samt verksamhetsutveckling av jordbrukarstödsprocessen. På enheten arbetar 18 personer.

Som regelhandläggare kommer du självständigt och tillsammans med andra medarbetare att utveckla, förenkla och förvalta stödreglerna. Arbetsuppgifterna består bland annat av att ta fram konsekvensutredningar och förslag till Jordbruksverkets föreskrifter, göra utredningar, delta i olika uppdrag och ta fram beslutsunderlag. I rollen som regelhandläggare stödjer du den övriga verksamheten med regelkunskap. Du kommer också att ta fram skriftlig information om stödreglerna och svara på frågor från lantbrukare, konsulter och de myndigheter som handlägger stöden.

Arbetet innebär mycket kontakter både internt inom Jordbruksverket och externt, till exempel med våra kunder och länsstyrelserna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• Har högskoleutbildning inom juridik, statsvetenskap, samhällsvetenskap eller motsvarande.
• Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och som är bekväm med att läsa regelverk på engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med:
• EU-regelverk
• jordbrukarstöd
• föreskriftsarbete
• eller arbete på myndighet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor och söker dig som trivs med att arbeta tillsammans med andra och gemensamt hitta lösningar för att uppnå långsiktiga mål. Du är trygg som person, har ett strukturerat arbetssätt och är bra på att planera och prioritera dina dagar efter verksamhetens behov.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Erica Persson, Enhetschef
  Mobil: 070-510 19 07
  Telefon: 036-15 60 64
 • Christina Haal, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 57 40
 • Fredric Lindström, Facklig representant för Saco
  Telefon: 036-15 60 87

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2024-05-07
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-06630/2024

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-05-27

Till toppen