Smittskyddshandläggare med fokus på bekämpning av djursjukdomar och övervakning

Arbetsuppgifter

Nu söker vi två nya smittskyddshandläggare till smittbekämpningsenheten. Brinner du för att vi ska ha friska djur i Sverige och trivs i en händelsestyrd verksamhet då är detta ett jobb för dig!

Smittbekämpningsenheten behöver dig som har gedigen erfarenhet av arbete med djurhälsa och smittskydd. Hos oss kommer du få jobba operativt med smittskyddsfrågor men också mycket med lagstiftning, EU-arbete, frågor som rör sjukdomsövervakning samt beredskapsarbete. Vi jobbar teambaserat och teamen ansvarar i hög grad för sina arbetssätt, prioriteringar och arbetsuppgifter för att verksamheten ska fungera.

Arbetet är ofta händelsestyrt då vi hanterar misstankar och utbrott av tex mjältbrand och fågelinfluensa men teamet jobbar också med fisksjukdomar och sjukdomar på bin. Periodvis lägger vi mycket arbete på smittskyddsutredningar men det är också viktigt att vi prioriterar vårt beredskapsarbete, dvs att vi är förberedda på utbrott av smittsamma sjukdomar.

Du kommer ha kontakter med externa aktörer som vi samverkar med, så som myndigheter, företag och organisationer men också djurhållare. Du får möjlighet att påverka EU-lagstiftningen genom att förbereda och delta i EU-möten tillsammans med kollegorna. Arbetet innebär att i olika sammanhang sprida kunskap och information om smittskydd och företräda Jordbruksverket. Våra frågor väcker stort intresse hos allmänheten vilket innebär att vi ofta har kontakt med media. Du kommer också arbeta med teamets övriga löpande arbetsuppgifter såsom allmänna smittskyddsfrågor, övervakning av djursjukdomar och föreskriftsarbete.

I samband med misstankar och utbrott av smittsamma djursjukdomar är arbetet ofta intensivt och kan periodvis innebära arbete efter ordinarie arbetstid och på helg. Även om det är ett intensivt arbete är det viktigt att vi jobbar hållbart och långsiktigt. Tjänsten innebär att du kan få jobba i Jordbruksverkets krisorganisation.

Resor, både inom Sverige och till andra länder, kan vara en del i arbetet.

Vi vill hela tiden förbättra våra arbetssätt, för en god arbetsmiljö och för att jobba effektivt och rättssäkert. Vi välkomnar att medarbetare bidrar med engagemang och intresse för att utveckla verksamheten.

På Djuravdelningen arbetar vi med många olika frågor och prioriteringar mellan dessa kan innebära att du även får jobba med andra arbetsuppgifter inom avdelningens ansvarsområde

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av myndighetsarbete kopplat till bekämpning av smittsamma djursjukdomar eller liknande verksamhet. Vidare har du en akademisk examen, exempelvis veterinär, agronom eller annan lämplig utbildning. För tjänsten krävs mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligen som skriftligen. B-körkort är ett krav eftersom resor i tjänsten förekommer.

Det är meriterande om du har erfarenhet av organiserad djurhälsovård eller från näringens organisationer, gärna med fokus på lantbrukets djur. Har du erfarenhet av bekämpning av smittsamma sjukdomar i fält är även det meriterande.

Du behöver vara en stabil person som kan hantera intensiva perioder men också återhämta dig för att må bra på jobbet. Vi vill att du är bra på att samarbeta med andra, att du gärna jobbar tillsammans med andra för att uppnå ett bra resultat. Arbetet kräver att du är strukturerad, kan planera ditt arbete och ha god ordning i ibland röriga situationer med komplex information och många arbetsuppgifter. Du ska också kunna lösa problem här och nu utan att tappa det mer långsiktiga perspektivet.
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga förmågor.

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 2

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2024-02-26
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-01929/2024

Denna rekrytering avser en tillsvidareanställning och en tidsbegränsad anställning tom maj 2025. Placeringsort är Jönköping eller Uppsala med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-05-22

Till toppen