Smittskyddshandläggare inom vattenbruk

Arbetsuppgifter

Du som brinner för att vi ska ha friska djur, en konkurrenskraftig livsmedelsproduktion i Sverige och trivs i en händelsestyrd verksamhet - detta är ett jobb för dig. Tillsammans med dina kollegor kommer du med engagemang och arbetsglädje få jobba med bekämpning av smittsamma djursjukdomar, främst på fisk inom vattenbruk.

En av våra smittskyddshandläggare kommer vara föräldraledig och därför söker vi en vikarie för henne. Hos oss kommer du få jobba operativt med smittskyddsfrågor men också med lagstiftning, EU-arbete och frågor som rör sjukdomsövervakning. Periodvis lägger vi mycket tid på smittskyddsutredningar men vi har också stort fokus på att förbereda oss för utbrott genom beredskapsplaner och rutinbeskrivningar. Vi jobbar teambaserat och teamen ansvarar i hög grad för sina arbetssätt, prioriteringar och arbetsuppgifter. Teamet delar på ansvaret att bevaka teamets maillåda, svara i jourtelefonen och andra uppgifter som är en förutsättning för att verksamheten ska fungera.

Arbetet är ofta händelsestyrt då vi hanterar misstankar och utbrott av tex BKD (bakteriell njurinflammation) och IPN (infektiös pankreasnekros) men teamet jobbar också mycket med sjukdomar som fågelinfluensa och mjältbrand.

Du kommer ha kontakter med externa aktörer som vi samverkar med, så som myndigheter, företag och organisationer men också djurhållare. Arbetet innebär att i olika sammanhang sprida kunskap och information om smittskydd och företräda Jordbruksverket. Våra frågor väcker stort intresse hos allmänheten vilket innebär att vi ofta har kontakt med media. Du kommer också arbeta med teamets övriga löpande arbetsuppgifter såsom allmänna smittskyddsfrågor, övervakning av djursjukdomar och föreskriftsarbete.

I samband med misstankar och utbrott av smittsamma djursjukdomar är arbetet ofta intensivt och kan innebära arbete efter ordinarie arbetstid och på helg. Under den period där fågelinfluensa förekommer som mest händer det regelbundet att vi behöver jobba efter ordinarie arbetstid och på helgen. Även om det är ett intensivt arbete är det viktigt att vi jobbar hållbart och långsiktigt.

Tjänsten innebär att du kan få jobba i Jordbruksverkets krisorganisation. Resor, både inom Sverige och till andra länder, kan vara en del i arbetet.

Vi vill hela tiden förbättra våra arbetssätt, för en god arbetsmiljö och för att jobba effektivt och rättssäkert. Vi välkomnar att medarbetare bidrar med engagemang och intresse för att utveckla verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av myndighetsarbete, gärna med anknytning till vattenbruk och förekomst av smittsamma sjukdomar. Vidare har du en akademisk examen, exempelvis biolog, veterinär, agronom eller annan lämplig utbildning. För tjänsten krävs mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligen som skriftligen.

Det är meriterande om du har erfarenhet av organiserad djurhälsovård eller från näringens organisationer, gärna med fokus på vattenbruk.

Tjänsten förutsätter att du arbetar strukturerat, att du kan planera ditt arbete, följa processer och ha god ordning även när det händer mycket. Du behöver vara en stabil person som kan hantera intensiva perioder men också återhämta dig för att må bra på jobbet. Vi vill att du är bra på att samarbeta med andra, att du gärna jobbar tillsammans med andra för att uppnå ett bra resultat. Det är viktigt att kunna kommunicera på ett bra sätt, att föra fram sin åsikt men också vara lyhörd för andras syn på saken.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga förmågor.

Anställningsform

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: 3-6 månader
  • Arbetstid: Dagtid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Smittbekämpningsenheten arbetar med förebyggande åtgärder för att förhindra allvarliga djursjukdomar och bekämpning av sådana djursjukdomar om de introduceras i landet. Enheten arbetar också med strategiska märknings- och registreringsfrågor och med djursmittoersättningar.

På djuravdelningen arbetar vi med många olika frågor och prioriteringar mellan dessa kan innebära att du även får jobba med andra arbetsuppgifter inom avdelningens ansvarsområde.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2024-08-26
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-11589/2024

Placeringsort är Jönköping alternativt Uppsala med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-07-19

Till toppen