Språkvårdare med intresse för hållbar matproduktion

Arbetsuppgifter

Vill du vara med i arbetet att främja svensk matproduktion och levande landsbygder? Är du duktig på att skriva tydliga texter och drivs av att få dela med dig av dina språkkunskaper? Då kan detta vara ditt nya jobb!

På landsbygdsanalysenheten arbetar vi med analyser, uppföljning och utvärdering av EU-stöd till jordbruket, landsbygdsutveckling och vattenbruks- och fiskerinäringen. Vårt uppdrag är att producera och sprida kunskap om vad stöden bidrar med till samhället och hur de kan bli enklare och effektivare. Enheten publicerar cirka 15 utvärderingar om året.

Nu söker vi en ny medarbetare som kommer ha ett särskilt ansvar för att språket i det vi kommunicerar är trovärdigt och lätt att ta till sig. Du kommer arbeta med att säkerställa att våra rapporter är anpassade till målgruppen och skrivna med ett vårdat, enkelt och begripligt språk. Det gör du både genom att bearbeta texter och genom att inspirera och stödja dina kollegor att utveckla sin språkliga förmåga. Som medarbetare på enheten ingår du i olika arbetsgrupper.

Du har en samordnande funktion för vår publiceringsplan vilket innebär att du behöver koordinera kollegor och externa utvärderare och det är du som gör den slutgiltiga redigeringen. Ditt mål är att öka läsbarheten för resultaten och skapa intresse för dem hos olika målgrupper. Målgrupperna är politiker och tjänstemän i regeringskansliet, EU-kommissionen, länsstyrelsen och Jordbruksverket samt journalister och de aktörer på landsbygden som arbetar för att nå de politiska målen. Du kommer vara en viktig del i att utveckla enhetens arbete med att sprida resultat och kunskap både skriftligt och muntligt genom olika kommunikationsaktiviteter.

Kvalifikationer

Du ska ha en slutförd högskoleexamen i svenska med inriktning på språkkonsultarbete och klarspråk, antingen på kandidatnivå eller masternivå. Du har god stilistisk förmåga att anpassa stora textmängder till olika målgrupper och förmåga att coacha kollegor i klarspråk. I denna roll behöver du också ha god förmåga att själv skriva nya mottagaranpassade texter.

Det är meriterande om du har några års erfarenhet från arbetslivet som gör dig trygg i din yrkesroll och kan arbeta självständigt som språkvårdare. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att klarspråksbearbeta vetenskapliga facktexter och om du har kunskap om svenskt jordbruk och fiske.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor. Vi söker därför dig som är strukturerad och har god förmåga att planera ditt arbete och koordinera med andra. Du är kreativ och tar initiativ att utveckla ditt arbete. I denna roll behöver du också ha mycket god samarbetsförmåga.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Jonas Fjertorp, Enhetschef
  Telefon: 036-155702
 • Eva Dahlberg, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 51 76
 • Christina Haal, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 57 40

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2024-04-04
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-04156/2024

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-04-17

Till toppen