Systemtestare till utveckling- och digitaliseringsavdelningen

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en systemtestare till utveckling- och digitaliseringsavdelningen. Som systemtestare kommer du att arbeta med test av våra egenutvecklade system. Du kommer att arbeta i ett Scrum-team som består av ca 8 personer, där du har ett tätt samarbete med övriga roller i teamet. Du ansvarar för kontinuerlig uppföljning och rapportering av testaktiveter samt jobbar operativt med testning i systemet. Du kommer att arbeta agilt och iterativt med delleveranser både mot verksamheten och utvecklingsteamen samt bidra till att kontinuerligt utveckla och förbättra våra testprocesser.

Kvalifikationer

Du har flera års erfarenhet av att arbeta med test- och kvalitetsfrågor i rollen som testledare eller testare. Du är van vid att jobba i ett agilt systemutvecklingsteam i nära samarbete med systemutvecklare och testare liksom att identifiera, skriva och genomföra testfall för både regressions-, integrations-, system- och acceptanstester. Du kan läsa och felsöka i loggar samt har erfarenhet av databasverktyg och att skriva databasfrågor i SQL. Vi ser att du tidigare har arbetat med testautomatisering, kvalitetssäkring och testdata.
Arbetet kräver god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.

ISTQB eller motsvarande certifiering inom test är meriterande samt erfarenhet av att jobba med BDD och Gherkin. Vi tror att du är tekniskt kunnig och det är önskvärt att du har erfarenhet av att utveckla automatiserade tester i verktyg som Cypress, Selenium eller Cucumber. Erfarenhet kring Docker, Git, Linux och Postgres-baserade system är också meriterande.

Vi söker dig som är engagerad, noggrann, ansvarstagande och har en helhetssyn. Vi lägger stor vikt vid samarbete och det är teamets resultat som är det viktigaste. Som person tror vi att du är analytisk och kvalitetsmedveten samt har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Rollen innebär ett stort eget ansvar och kompetens att på egen hand driva arbetet framåt.

Vi kommer att arbeta med ett löpande urval och kan komma att kalla till intervjuer innan ansökningstiden gått ut.

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Utveckling- och digitaliseringsavdelningen samlar all verksamhet kring digital utveckling och stärker Jordbruksverkets förmåga inom området. Avdelningen ansvarar för hur vi ska utforma utvecklingsarbetet så att hela verksamheten är involverade. Vidare är avdelningen ansvarig för drift och förvaltning av våra system, support och register. Vi arbetar teambaserat i systemutvecklingsteam med teammedlemmar som tillsammans tar ansvar för sitt resultat. Vi utvecklar vår teknik och våra arbetssätt kontinuerligt.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2024-06-24
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-10182/2024

Placeringsort är Jönköping. Möjlighet finns att teckna överenskommelse om distansarbete, viss del av arbetstiden.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-07-19

Till toppen