Teamledare och portföljledare med fokus på agil utveckling

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en teamledare tillika portföljledare till Digital arbetsplats och IT-stödsenheten. Enheten har idag totalt ca 25 medarbetare och konsulter som arbetar med Jordbruksverkets digitala arbetsplats samt med utveckling, implementation och förvaltning av webbplatser, samarbetsytor och standardsystem.
Hos oss får du som teamledare och portföljledare arbeta med både nyutveckling- vidareutveckling och förvaltning i en komplex och spännande verksamhet. I den här rollen kommer majoriteteten av din arbetstid vara som teamledare.

Som teamledare ansvarar du för ett systemutvecklingsteam på ca 12 personer som utvecklar IT-system för att ge våra kunder användarvänliga och verksamhetsnära system. Du leder och driver det dagliga arbetet i ditt team och samverkar tillsammans med beställare, utvecklare, testare, verksamhetsexperter och kravställare för att hjälpa teamet att planera sitt arbete.
Vi jobbar enligt agila metoder och som teamledare kommer du att ansvara för möten som till exempel dagliga stå upp-möten, sprintplaneringar, retrospektiv och workshops. Du coachar och stöttar teamet och skapar de bästa förutsättningarna för att teamet ska klara sina leveranser. Du jobbar aktivt med utveckling av teamets arbetssätt, kompetens och metoder.

Jordbruksverkets utvecklingsinitiativ samlas i olika portföljer för att möjliggöra en effektiv styrning. Portföljerna består av agila team och projekt som arbetar med systemutveckling. Som portföljledare för portföljen Gemensamma system är du ansvarig tillsammans med portföljägare för planering av portföljens utvecklingsinsatser och att portföljplanen är genomförbar givet den kapacitet portföljen besitter. Portföljen styrs av portföljforum med verksamhetsrepresentanter där du är föredragande.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor och söker dig som tar ansvar för ditt arbete, är analytisk, har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att anpassa och tänka om vid ändrade förutsättningar. Du är bra på att skapa förutsättningar för utveckling i ditt team samt har en stor drivkraft. Du är van att hantera målkonflikter och har förmågan att se helheten och agerar långsiktigt. Du är kommunikativ, uttrycker dig klart och tydligt och är bekväm med att tala inför grupper.

Du har akademisk IT-utbildning eller har förvärvat motsvarande kompetens genom flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har erfarenhet att arbeta med agil systemutveckling, kravställning eller testning. Du har arbetslivserfarenhet från någon eller flera ledande roller, exempelvis som projektledare eller teamledare.
Vi ser det som meriterande om du har scrum master certifiering och/eller har tidigare erfarenhet av att arbeta som portföljledare.

Då svenska är vårt arbetsspråk behöver du behärska svenska språket väl i både tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Arbetstid: Dagtid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2024-05-20
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-07305/2024

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-05-30

Till toppen