Utsädeskontrollant till mellansverige

Arbetsuppgifter

Som kontrollant på utsädesenheten jobbar du huvudsakligen med provtagningar, inventeringar och kvalitetskontroller. Provtagningar utförs på utsädesanläggningar av fröburna växtslag och potatis. Inventeringar genomförs även genom jordprovtagningar i fält där utsäde odlas. Kvalitetsanalyser omfattar främst potatisknölkvalitet. Vissa administrativa uppgifter och uppgifter kopplade till våra fältverksamheter som t.ex. fältbesiktning samt samordning av fältbesiktning kan också ingå i tjänsten.
Resor är en naturlig del i tjänsten eftersom kontrollerna utförs hos utsädesföretagen i hela landet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med minst gymnasial examen och yrkeserfarenhet inom lantbruksinriktat kontrollarbete. Kunskap om odling under nordiska förhållanden samt god artkännedom är meriterande. Tjänsten kräver god förmåga att använda svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i Microsoft Office-paketet.

Som person är du positiv, drivande, noggrann och tar ansvar för ditt uppdrag. För att lyckas i rollen är det viktigt att du arbetar strukturerat och kan driva ditt arbete framåt. När du genomför ko

Arbetsbelastningen kan i perioder vara hög och det är viktigt att du är stabil och kan behålla lugnet under stressiga perioder.

På grund av arbetets förutsättningar är det viktigt att du är i god fysisk form och körkort är ett krav.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Arbetstid: Dagtid
 • Tillträde: Efter överenskommelse
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Elisabeth Boman, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 64 13
 • Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2024-06-10
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-08639/2024

Placeringsort är Skara.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-06-19

Till toppen