Växtodlingsagronom med jordbrukarföretaget i fokus

Arbetsuppgifter

Jordbruksverket ansvarar för den officiella statistiken om jordbruk, trädgårdsodling och för vattenbruk. Nu söker vi en ny medarbetare som kommer arbeta med att utveckla en jordbruksekonomisk undersökning till att också innefatta miljömässiga och sociala dimensioner. Undersökningen är EU-reglerad i förordning (EU) 1217/2009, och används för att modellera, utreda och utvärdera den gemensamma jordbrukspolitiken. Ditt arbete innebär bland annat att du

• Utvecklar den miljömässiga dimensionen i undersökningen till exempel i form av växtnäringsbalanser, produktionsmetoder, gödselhantering, växtskyddsanvändning.
• analyserar jordbruksföretagens verksamhet utifrån ett helhetsperspektiv för att kvalitetssäkra att samtliga uppgifter är rimliga och konsistenta
• löpande utvecklar och förbättrar de modeller som ingår i undersökningen för att bättre beskriva jordbruksföretagen.
• producerar statistik, återkopplingsrapporter till deltagande företag och sprider resultat från undersökningen
• har kontakt med jordbrukarna, EU-kommissionen, underleverantörer, registerhållare och andra intressenter.

Det är viktigt att du kan förstå lantbrukarens perspektiv och har förmåga att skapa ett gott samarbete med de lantbrukare som deltar i undersökningen så att den miljömässiga delen utvecklas på ett sådant sätt att den motiverar lantbrukare. Det underlag du bearbetar är en del av en komplex helhet med en omfattande formelapparat i flera steg. Du tillhör statistikenheten och har nära samarbete med ditt team av 6-7 kollegor.

Kvalifikationer

Till den här tjänsten söker vi dig som har en utbildning som växtodlingsagronom eller har annan högskoleutbildning som tillsammans med din erfarenhet bedöms likvärdigt. Erfarenhet av miljörelaterad rådgivning till jordbrukare samt erfarenhet av att hantera och analysera stora datamängder är meriterande. Goda kunskaper i Officepaketet är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor och söker dig som har ett genuint intresse för och har känsla för siffror och analys. Du behöver ha en analytisk förmåga där du kan hantera både stora och komplicerade underlag i flera steg med många samband och beroenden. Du är tillmötesgående och skapar förtroende i både dialogen med jordbrukarna och i samarbetet med dina kollegor. Du är kreativ och tar ansvar för att driva ditt arbete framåt och samtidigt har förmågan att utveckla ditt arbetssätt efter förändrade arbetssätt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska för att kunna samla in uppgifterna och presentera resultat på ett lättbegripligt sätt.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Ann-Marie Karlsson, Enhetschef
  Telefon: 036-15 59 33
 • Christina Haal, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 57 40
 • Eva Dahlberg, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 51 76

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2024-03-28
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-03835/2024

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-05-29

Till toppen