Växtodlingsrådgivare till växtskyddscentralerna i Sydsverige

Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren växtodlingsrådgivare till Jordbruksverkets växtskyddscentraler i Sydsverige. Du får möjlighet att aktivt påverka och bidra till hur vi når våra mål med ett hållbart växtskydd och en konkurrenskraftig, lönsam och ökad matproduktion.

Växtskyddscentralerna finns över hela landet och ingår i Jordbruksverkets rådgivningsenhet växtskydd.

Du kommer att samarbeta och utbyta erfarenheter med kollegor på övriga växtskyddscentraler samt med andra enheter inom Jordbruksverket.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att stödja den befintliga rådgivningen med underlag byggt på vetenskaplig grund. Du bidrar till utvecklingen av ett integrerat växtskydd genom oberoende rådgivning och underlag för behovsanpassad bekämpning.

I tjänsten ingår bland annat att:

• Sammanställa och förmedla svenska och internationella erfarenheter och resultat inom växtskyddsområdet till rådgivningen

• Tillsammans med övriga växtskyddscentraler stödja rådgivningen genom nyhetsbrev, bekämpningsrekommendationer, kurser, fältvandringar och konferenser

• Följa utvecklingen av växtskadegörare under säsongen inom Jordbruksverkets prognosverksamhet för olika skadegörare, samt anordna veckomöten för rådgivare om det aktuella växtskyddsläget

• Öka medvetenheten om svårbekämpade ogräs och sprida kunskap om hållbara odlingssystem

Arbetet innebär många kontakter, främst nationellt men även en viss del internationellt.

På rådgivningsenheten växtskydd arbetar vi i team och hjälps åt med de uppgifter som behöver utföras. Det innebär att du också kan få möjlighet att arbeta med andra uppgifter inom växtskyddsområdet. Det kan exempelvis vara att medverka i utredningar, beredskapsplanering eller frågeställningar som rör den pågående klimatförändringen. Du bör därför kunna hantera ett flexibelt arbetssätt och kunna anpassa dig till ändrade arbetsuppgifter utifrån nya prioriteringar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är agronom med inriktning mark/växt eller lantmästare eller har motsvarande utbildning. Du har några års erfarenhet av arbete som växtodlingsrådgivare under nordiska förhållanden och goda kunskaper om växtskadegörare och integrerat växtskydd i jordbruksgrödor. Du bör vara väl förtrogen med villkoren för lantbruk i Sverige.

Vi söker dig med god samarbetsförmåga och fokus på det gemensamma målet. Du är stabil i din roll som rådgivare, kan hantera stress på ett konstruktivt sätt och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.

Arbetet handlar om att stödja rådgivningen genom att inhämta och förmedla kunskap. Det är därför viktigt att du har förmåga att kommunicera på ett tydligt och professionellt sätt och nå ut med ditt budskap. För att nå framgång är goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift en förutsättning.

I jobbet ingår en del resor och körkort är ett krav för tjänsten.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Arbetstid: Dagtid
 • Tillträde: Efter överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Anders Arvidsson, Stf. enhetschef rådgivningsenheten
  Telefon: 036-15 85 16
 • Anna Larsson, Enhetschef
  Telefon: 036-15 50 13
 • Heidi Mägi, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 61 32
 • Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Växt- och kontrollavdelningens uppdrag är fokuserat på växter och miljöfrågor inom jordbruk och trädgårdsnäringen. Vi arbetar inom ett flertal sakområden såsom växtskydd, växtnäring, genteknik, foder, ekologisk produktion och utsäde. Genom vårt uppdrag bidrar avdelningen till att Sverige har en konkurrenskraftig och hållbar matproduktion samt ett gott skydd av växter och djur. Avdelningen arbetar brett med regel-, främjande-, och kontrolluppdrag samt certifiering.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2024-08-19
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-11351/2024

Placeringsort är i första hand Landskrona men annan placeringsort kan vara möjlig.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Enhetschef , Anna Larsson är tillgänglig vecka 32-33.
Stf. enhetschef, Anders Arvidsson är tillgänglig fram till 16/7.

Sök jobbet här >>

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-07-19

Till toppen