Vi söker systemutvecklare till Jordbruksverket!

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av systemutveckling i våra egenutvecklade system. Du kommer att arbeta med både nyutveckling och förvaltning. Vi utvecklar främst i Java och Typescript. Arbetet sker i Scrum-team och utöver programmering deltar du i nedbrytning av krav, systemdesign och sprintplanering tillsammans med teamet, samt regelbundna retrospektiv för att ständigt göra vårt arbete lite bättre.

För oss är det viktigt att ha en nära dialog med verksamheten och övriga kollegor, där verksamheten ansvarar för VAD som ska göras men du kommer ha ett stort inflytande på HUR det ska göras. Vi tycker också att det är viktigt att ha roligt på jobbet och därför vill vi tillsammans med våra medarbetare skapa en kreativ miljö där man känner att man kan utvecklas och växa. Hos oss finns utvecklingsmöjligheter för alla oavsett om du vill utvecklas på bredden eller på djupet!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är engagerad, har en helhetssyn och tänker långsiktigt. Du är nyfiken på nya tekniker och trivs att arbeta i team mot gemensamma mål. Som person värdesätter vi att du är analytisk med förmågan att bryta ner komplexa frågor, se samband och förstå konsekvenser av olika lösningsförslag. Vi lägger stor vikt vid samarbete och det är teamets resultat som är viktigast.

Du har mycket god kompetens inom Java eller motsvarande programmeringsspråk anskaffad genom flerårig arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har en agil värdegrund. Meriterande erfarenheter är Angular, SQL, Open Layers, PostGIS och Kubernetes. Vårt arbetsspråk är svenska och du behöver behärska svenska språket väl i tal och skrift. Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning, ex inom IT, men det är inte ett formellt krav.

Vi kommer att arbeta med ett löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1750 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Vill du arbeta med javautveckling och samtidigt skapa samhällsnytta genom att bidra till att Sveriges befolkning får mat på bordet? Här kan du anmäla ett intresse för att arbeta som programmerare på en av våra systemutvecklingsenheter.

De enheter som har behov av erfarna systemutvecklare är:

1. Systemutvecklingsenheten Geodata
Arbetar med kravanalys, utveckling, implementation och förvaltning av geodatasystem. Vi utvecklar bland annat ett system för uppföljning av jordbruksmarker där vi med hjälp av satellitbilder och maskininlärning identifierar aktiviteter på jordbruksmark.

2. Systemutvecklingsenheten Jordbrukarstöd
Arbetar med kravanalys, utveckling, implementation och förvaltning av handläggnings- och kontrollsystemen inom jordbrukarstödsprocessen.

3. Systemutvecklingsenheten JBR-komponenter
Arbetar med kravanalys, utveckling, implementation och förvaltning av stöd gemensamma komponenter.

4. Systemutvecklingsenheten Verksamhetssystem
Arbetar med kravanalys, utveckling, implementation och förvaltning av system inom djur- och växtområdet, inklusive registersystem.

5. Systemutvecklingsenheten Beslut och EU-stöd
Arbetar med kravanalys, utveckling, implementation och förvaltning av Beslutsstödet samt system inom projekt och investeringsstöd, utbetalningssystem samt marknadsstöd.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2024-05-10
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-06535/2024

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare. På utvecklings- och digitaliseringsavdelningen samarbetar över 200 personer i olika roller för att lösa både verksamhetens och våra kunders behov av moderna och effektiva IT-lösningar. Inom avdelningens väggar ryms storskalig systemutveckling på flera plattformar samt drift, förvaltning och support.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2024-05-28

Till toppen