- Startsida
- Djur
- Övriga djur
- Fiskar, kräftdjur och blötdjur
- Fiskar, kräftdjur och blötdjur i kommersiell verksamhet
Fiskar, kräftdjur och blötdjur i kommersiell verksamhet
- Skötsel
Regler om bland annat kompetenskrav, hantering, operativa ingrepp och utfodring.
- Registrering, godkännande och tillstånd
Vilka verksamheter som behöver registrera sig, ha ett godkännande eller söka tillstånd.
- Journalföring och biosäkerhetsplan
Vad olika typer av anläggningar behöver journalföra och ha biosäkerhetsplan för.
- Sjukdomar, hygienregler och antibiotikaresistens
Smittor, sjukdomar och hygienregler. Hur du arbetar förebyggande.
- Slakt, avlivning och hantering av döda djur
Vad som gäller vid slakt och avlivning, samt hur du tar hand om döda fiskar, kräftdjur, blötdjur och slaktrens.
- Transport
Regler för att transportera vattenlevande djur, till exempel tillstånd, journalföring, sjukdomsförebyggande åtgärder och skyltar.
- Ekologiskt vattenbruk
Regler för att ditt vattenbruk ska räknas som ekologiskt. Reglerna gäller utöver andra regler som finns för fiskar, kräftdjur och blötdjur.
- Handel och förflyttning mellan länder och zoner
Handel och förflyttning av vattenlevande djur inom Sverige och EU och utanför EU.
- Offentlig kontroll och hälsoövervakning
Vem som kontrolleras, vilka riskklasser det finns och vad den årliga avgiften för kontroll är.