Lättläst
Regler om bland annat kompetenskrav, hantering, operativa ingrepp och utfodring.
Vilka verksamheter som behöver registrera sig, ha ett godkännande eller söka tillstånd.
Vad olika typer av anläggningar behöver journalföra och ha biosäkerhetsplan för.
Smittor, sjukdomar och hygienregler. Hur du arbetar förebyggande.
Vad som gäller vid slakt och avlivning, samt hur du tar hand om döda fiskar, kräftdjur, blötdjur och slaktrens.
Regler för att transportera vattenlevande djur, till exempel tillstånd, journalföring, sjukdomsförebyggande åtgärder och skyltar.
Regler för att ditt vattenbruk ska räknas som ekologiskt. Reglerna gäller utöver andra regler som finns för fiskar, kräftdjur och blötdjur.
Handel och förflyttning av vattenlevande djur inom Sverige och EU och utanför EU.
Vem som kontrolleras, vilka riskklasser det finns och vad den årliga avgiften för kontroll är.