Hundregistret - registrera och ändra uppgifter om dig och din hund

I hundregistret kan du registrera ny hund och ägarbyte. Du kan även ändra dina kunduppgifter och uppgifter om din hund, samt avregistrera avliden hund.

Driftinformation: Just nu finns inga planerade driftstopp.

Det här är hundregistret

I vår e-tjänst hundregistret kan du:

  • registrera en hund för första gången
  • registrera ägarbyte
  • ändra uppgifter om ägare eller hund
  • anmäla att hunden avlidit
  • se alla hundar som är registrerade på dig.

Kostnad för att registrera din hund

När du registrerar din hund via e-tjänsten och betalar med kort kostar det 40 kronor. Om du istället väljer faktura kostar det 80 kronor. Avgiften är en engångsavgift. Att anmäla ägarbyte och göra förändringar kostar inget.

Mer om kravet på märkning och registrering av hundar

Alla hundar i Sverige måste märkas och registreras i hundregistret.

Statistik ur hundregistret

Vill du veta hur många hundar det finns i Sverige? Vilken ras som är vanligast eller vilket som är det populäraste hundnamnet? Ta del av statistiken som vi tar fram ur hundregistret.

Behandling av personuppgifter

Jordbruksverket behandlar de personuppgifter som du lämnar när du registrerar din hund i det centrala hundregistret för ändamålen kontroll, statistik, information och för uppföljning, utvärdering och analys.

Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är myndighetsutövning. Uppgifterna behandlas elektroniskt. De personuppgifter vi behandlar om dig delas med andra myndigheter för motsvarande ändamål i enlighet med vad som följer av EU-lagstiftning, lag eller förordning.

Jordbruksverket kommer att lagra uppgifterna i enlighet med vad som gäller för myndigheters arkivhantering. Kontakta kundtjänst om du vill ha tillgång till de personuppgifter som vi behandlar om dig.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2021-12-27