Ansök om kompetensbevis för slakt och avlivning

I den här e-tjänsten ansöker du om kompetens­bevis och tillfälligt kompetens­bevis för slakt och avlivning. Beviset behövs för att få hantera djur på ett slakteri. Du måste gå en förberedande utbildning om slakt och avlivning för att kunna få kompetens­beviset.

Driftinformation: Just nu finns inga planerade driftstopp.

Du behöver e‑legitimation för att logga in

För att logga in i tjänsten behöver du en e‑legitimation, till exempel mobilt BankID eller Freja eID. E‑legitimationen är personlig och knuten till ditt personnummer. Kontakta din bank eller Freja för att skaffa e‑legitimation.

Det här behöver du tänka på innan du gör din ansökan

  • För att kunna söka kompetens­bevis måste du först bli godkänd på en förberedande utbildning om slakt och avlivning. Du ska skicka med en kopia av ditt kursintyg från utbildningen i din ansökan.
  • För att kunna söka ett tillfälligt kompetens­bevis måste du ha registrerat dig på en förberedande utbildning om slakt och avlivning. Det måste också finnas en person som har kompetens­bevis för det jobb du ska göra som jobbar nära dig och övervakar ditt arbete.
  • Var noggrann att söka för samtliga djurslag som din utbildning har omfattat.
  • Ansök för de bedövnings- och avlivnings­metoder som kommer vara aktuella och då även reservmetoder.

Mer information om kompetens­bevis för slakt och avlivning

Du kan läsa mer om kompetens­bevis och tillfälligt kompetens­bevis för slakt och avlivning på vår sida för slakterier.

Behandling av personuppgifter

Jordbruksverket behandlar de personuppgifter som du lämnar i din ansökan för ändamålen tillståndshantering, kontroll, statistik, information och för uppföljning, utvärdering och analys.

Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är myndighetsutövning. Uppgifterna behandlas elektroniskt. De personuppgifter vi behandlar om dig delas med andra myndigheter, kommuner och enskilda i enlighet med vad som följer av EU-lagstiftning, lag och förordning.

Jordbruksverket kommer att lagra uppgifterna i enlighet med vad som gäller för myndigheters arkivhantering. Kontakta kundtjänst om du vill ha tillgång till de personuppgifter som vi behandlar om dig.

Tillgänglighet för e‑tjänsten

Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda vår e‑tjänst. Läs om hur e‑tjänsten uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighets­problem och hur du kan rapportera brister till oss.

Senast granskad: 2023-08-31