Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Arbeta med utveckling och digitalisering

Letar du efter ett jobb inom IT, utveckling och digitalisering? Då är utvecklings- och digitaliseringsavdelningen på Jordbruksverket det rätta stället för dig. Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta på avdelningen.

Vad vi gör på utvecklings- och digitaliseringsavdelningen

Jordbruksverkets utvecklings- och digitaliseringsavdelning (UD‑avdelningen) har i uppdrag att identifiera vilka IT‑lösningar våra kunder behöver, för att sedan utveckla och leverera dessa lösningar. Målet är alltid att skapa värde för användaren. Vi arbetar i teknikens framkant och är därför en spännande arbetsgivare för dig som vill arbeta med IT. Hos oss får du ett stimulerande jobb som låter dig utvecklas i din yrkesroll varje dag.

Vi arbetar med en modern teknisk plattform för kontorsstöd, samarbete och utveckling. I vårt arbete använder vi Microsoft SharePoint 2016 och öppen programvara, öppna standards och Java (JEE).

Roller som finns på avdelningen

UD-avdelningen är en stor arbetsplats. Den består av åtta enheter och ungefär 250 medarbetare och konsulter, som arbetar tillsammans med verksamhetsutveckling, systemutveckling och drift. Här finns alla roller i kedjan, till exempel

  • systemutvecklare
  • drift- och supporttekniker
  • kravanalytiker
  • IT-arkitekter
  • testare
  • verksamhetsanalytiker
  • projektledare.

Vi har alltså ett brett spann av kompetens på vår avdelning. De olika rollerna arbetar i team som tillsammans tar ansvar för att vi ska nå våra mål och få goda resultat. Allt för att vi ska kunna leverera stabila och användarvänliga lösningar till våra kunder.

Fördelar med att arbeta med IT på Jordbruksverket

Det finns flera fördelar med att söka ett jobb inom IT på Jordbruksverket:

  • Vi söker ofta medarbetare inom ledande och styrande roller. Det ger stora möjligheter att få ansvarsfulla uppdrag och göra karriär.
  • Du får tid för kompetensutveckling och omvärldsbevakning.
  • Vi har en lärande organisation där medarbetare delar med sig av sina kunskaper. Du har alltså chansen att lära dig mycket nytt, samtidigt som du kan hjälpa andra att utvecklas.

Medarbetare om att jobba på utvecklings- och digitaliserings­avdelningen

”På Jordbruksverket ligger vi långt framme inom konstruktion och utveckling. Eftersom vi tagit till oss ett agilt arbetssätt så kommer vi igång snabbt med nyutveckling.”

Så här säger Magnus Bergqvist om sitt arbete med IT på Jordbruksverket. Han är en av flera medarbetare som berättar om hur det är att jobba på Jordbruksverkets UD-avdelning.

Vi har ett agilt arbetssätt

Vi använder det agila arbetssättet Scrum, både inom våra olika förvaltningsteam och i våra projekt. Arbetssättet innebär att vi jobbar i självstyrande team, där alla medlemmar i teamet medverkar och engagerar sig för ett gemensamt mål. Vi jobbar därför mycket med visuella verktyg, så att alla ska ha en aktuell och gemensam bild över läget på alla nivåer.

Scrum innebär också att ständigt lära sig av sina erfarenheter för att förbättra arbetet. Det medför att alla får komma till tals och kan påverka situationen.

Vi har ett tydligt samarbete genom hela utvecklingskedjan. Beställare och utvecklare arbetar nära varandra för att utnyttja varandras kompetenser på ett smart sätt. Fokus ligger på kvalitet och vikten av att göra rätt saker, i rätt mängd.

Scrum effektiviserar arbetet och gör jobbet roligare

Sedan vi började arbeta enligt Scrum har vi fått bättre effektivitet, högre kvalitet och ett ökat samarbete. Samarbetet har blivit bättre på flera håll: dels med våra beställare och dels mellan utvecklarna, där vi nu utnyttjar allas kompentens på ett bättre sätt än tidigare. Att vi dessutom har roligare är en välkommen bonus!

Medarbetare sprider de agila kunskaperna

Vi uppmuntrar våra medarbetare att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter för att bidra till vår lärande organisation.

Kontakta oss om du har frågor

Vill du veta mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverkets utvecklings- och digitaliserings­avdelning?

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2020-11-06