Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Tillfälliga stöd och utlysningar

Hitta på sidan

Här hittar du utlysningar och tillfälliga stöd du kan söka. En utlysning innebär att en bestämd summa pengar blir tillgänglig att söka inom ett specifikt område under en viss tid.

Tillfälliga utlysningar du kan söka just nu

Projekt för att främja ekologiska livsmedel

Jordbruksverket utlyser nu 45 miljoner kronor till projekt för att främja produktion, konsumtion och export av ekologiska livsmedel. Du kan söka fram till och med den 15 mars 2021.

Tillfälliga stöd du kan söka just nu

Nya pengar att söka för stöd för marknadsföring och informations­insatser

Nu kan du åter igen söka stöd för säljfrämjande åtgärder och informationsinsatser för ökad konsumtion av jordbruksprodukter och vissa livsmedel som är producerade inom EU. Sista ansökningsdag är den 28 april 2021 men ansökningsprocessen är omfattande så vi rekommenderar att du börjar med din ansökan så snart som möjligt. 

Det är 182,9 miljoner euro som ska fördelas under året. Projekt med särskilt fokus på hållbarhet, ekologiskt, frukt och grönt är prioriterade.

Avslutade utlysningar om främjande av vildsvinskött

Under perioden 18 juni till och med 1 september 2020 gick det att söka stöd som främjade försäljningen av vildsvinskött.

Avstlutad utlysning för bidrag till nya försöks- och utvecklingsprojekt (FOU) inom ekologisk produktion

Fram till och med den 25 februari 2021 kunde du söka bidrag till nya försöks- och utvecklingsprojekt (FOU) inom ekologisk produktion.

Under perioden 18 december 2020 till och med 31 januari 2021 gick det att söka stöd till projekt med syfte att mer vildsvinskött når konsumenter inom offentlig sektor.

Avslutad utlysning om stöd till projekt för främjande av svenskt vattenbruk

Fram till den 9 november 2020 gick det att söka stöd till projekt för främjande av svenskt vattenbruk.

Det finns utlysningar inom olika områden

Det är inom områdena samarbeten och kompetensutveckling som Jordbruksverket har utlysningar. Även länsstyrelserna, Sametinget, Skogsstyrelsen och Tillväxtverket kan ha utlysningar.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2021-02-26